Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #23 s kraťasy a Avatarem


ikona
Cival
víkendový výplach
Dnešním filmovým drobnostem vládnou Dolph Lundgren, televizní seriály, 300 a souboj dvou nejoblíbenějších filmů historie... 

Další příděl blbin, milých drobností a filmových pikantérií. Hurá na ně! 

Kampaň týdne

Bannerové kampaně má v Bontonfilmu zjevně pod palcem veliký profík. Tomuhle se neříká překlep, ale pravý „marketing fail“.

Hračička týdne

Cenzurovaný YouTube kanál Zdeňka Trošky už jsme probírali v jednom z minulých výplachů, mnohem lepší dojmy budete mít z konta Jana Svěráka. Nejúspěšnější domácí režisér v něm mimoděčně prozrazuje, že je i po čtyřicítce hračičkou, který si kvůli Kukymu lítá po zahradě s modely z Hvězdných válek. Tamtéž jsou k nalezení i první krůčky s kamerou, tak jak je zaarchivoval kraťas Vzpoura synů.

Klip týdne

Česká republika je velmi vyspělou zemí a není divu, že i na přelomu prvních dvou dekád 21. století může její komediální seriál (s bohatou trikovou výbavou) vypadat zhruba takto. Vladimíra Javorského při průlezech dveřmi asi renderovali ve Photoshopu.

Seriál týdne

Běloruský zábavní průmysl je na tom o poznání lépe. Místní kreativci zvládli vymyslet sitcom o čtvěřici nerdů, kteří se rádi rýpou ve vědeckých poučkách a ve volném čase balí svoji sousedku Nataschu. Jmenují se Sheldon, Leo, Hovard a Raj… a pravděpodobně je jako typy znáte z Teorie velkého třesku. Fór tkví v tom, že jejich východoevropská domovská show jménem Teoretici není licencovaná, takže se jedná o prachsprostou zlodějinu, která je navíc financována a posvěcena televizí spadající pod kontrolu státu. Soudní pře proto nemají šanci na úspěch. Soustrastně tímto sdílím bezmoc amerických producentů. Ale kdyby si Bělorusové troufli i na rip-off 24ky nebo HIMYM, přiznal bych těm lumpům alespoň koule…

Demonstrace týdne

Avatar není film, Avatar je globální celospolečenský fenomén. Kdo o tom pochyboval po davech v kinech, i po obskurních kauzách z Ruska, Číny nebo ze zemí, kde se pořádají hony na kuřáky, toho definitivně přesvědčí výsek z demonstrace v Palestině, kde se místní připodobnili k domorodcům rodu Na´Vi. Ani sám nevím, jestli je výsledek jejich snažení úsměvný, anebo prostě jen hodně svérázný, až smutný. Avatar každopádně dosahuje tam, kam se zase pár let žádný jiný film ve srovnatelně velkém měřítku nedostane.

Estráda týdne

Steven Seagal řádí v reality-shows a vyhrává po koncertech, Arnold je za váženého pána díky své politické kariéře a Sly se ve velkém stylu vrátil mezi akční hvězdy. Dolph Lundgren se rozhodl zkombinovat postupy všech tří proslulých bijců a rozbalit to v rámci show, kterou by záviděl i Martin Chodúr. Hledá snad angažmá v akčním muzikálu? Zhodnoťte sami, po kliknutí na 1:00.

Bulvár týdne

Channing Tatum je považován za tupého hezouna a každý si z něj dělá srandu kvůli jeho striptérským začátkům. Hvězda G. I. Joe a aktuálního hitu Milý Johne s tím ale zjevně nemá problém. Naopak Dennis Hopper, toho času klasický představitel záporáků a ostrých lumpů, má s image malinko problém. Společenskými rubrikami totiž prolítla zpráva, že si Hopper (momentálně mimochodem bojuje s mrchou rakovinou) vymínil na soudu příkaz, aby se k němu nemohla přiblížit jeho vlastní manželka! Victoria Hopper se nesmí objevit blíž jak na deset stop, a to kvůli svému „nelidskému“, „extrémně prchlivému“ a „šílenému“ chování. Tomu se říká rozchod na úrovni. Kam se hrabou odpálkovací SMSky.

Kraťasy týdne

Nová doba umožňuje konečně zatraktivnit oscarovou kategorii nejlepší krátký animovaný film. Na netu totiž můžete většinou z nich zkouknout před udělováním cen a udělat si tak názor na ty neznámé krátké kousky, skryté pod obskurními jmény různých jazyků. Pod obrázky najdete French Roast od Fabrice Jouberta, Antoniem Banderasem produkovaný snímeček La dama y la muerte, originální francouzskou Logoramu a babičkovskou etudu jménem Granny O'Grimm's Sleeping Beauty. A protože poslední dobrodružství Wallace a Gromita jde už delší dobu splašit (i)legální cestou, můžete mít přehled a podělit se o své favority. Osobně fandím Španělům.

 

Malůvky týdne

A ještě jedna maličkost. Už jsme se naučili, že díky YouTube může ve formě kraťasu dobývat svět jakýkoliv originální výtvor. Klidně i minimalistický a zdánlivě nefilmový. Dokazuje to i autor níže linkované drobnosti. Tak dlouho si maloval do notýsku, až z toho vznikl internetový hit. "This Is Sparta!" v novém kontextu.

Souboj týdne

Nejsilnější oscarový ročník historie proti sobě v březnu 1995 postavil Pulp Fiction a dva dokonalé, všemi milované a ukázkově globálně stravitelné hollywoodské výtvory - Forresta Gumpa a Vykoupení z věznice Shawshank. Forrest válel v kinech, a proto si odnesl i všechny důležité sošky, Shawshank ostrouhal, ovšem DVD trh a televize mu dopřály satisfakci. Na filmových databázích vyletěl flák Franka Darabonta na nejvyšší příčky, často i před Forresta. Kdybyste se měli vrátit v čase¨a vlézt do kůže průměrného Akademika, který z těch dvou filmů byste vybrali?

                           

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (78)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace