Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Terminátor se vrátí, Batman poletí dál


ikona
KarelR
batmanchristopher nolansuperman returnsterminátor 4tom cruise
A co se děje se Supermanem a Mission: Impossible 4? 

Pohřbít osvědčenou značku je dnes v Hollywoodu prakticky nemožné. Když uspějete, točíte automaticky pokračování. Když ne, uděláte reboot. A když dokážete završit trilogii, můžete dokonce zkombinovat oboje (Spider-Man, Muzikál ze střední atd.). Dnes se nám sešly čachry s budoucností hned čtyř velkých filmových sérií, tak si je pojďme probrat hezky postupně.

Asi nejméně šokující zprávou je potvrzení třetího Batmana. Nikdo sice ještě nezamával startovním praporkem, ale Christopher Nolan má jasno, o čem bude. Zatímco si tedy dostříhá svoji filmařskou dovolenou s DiCapriem, David Goyer a Jonathan Nolan sepíší první verzi scénáře. Nad tou se potom začne řešit jak, kdy a s kým, a v nejbližších měsících tak můžeme očekávat spoustu castingových tahanic a dost pravděpodobně i potvrzení teorie „200 mega na Inception jistilo hlavně režii netopýřího sequelu“. Překvapivě ale nepůjde o jediný projekt, na který Nolan Warnerům dohlédne.

Jejich práva na Supermana totiž disponují blížícím se datem spotřeby, a tak nastal nejvyšší čas se rozhodnout, jestli to pan pláštěnka v novém tisíciletí zkusí ještě jednou. Singerův Kal-El sice v Severní Americe nakonec vydělal požadovaných 200 milionů dolarů, celkových 391 ale bylo vzhledem k rozpočtu 270 přeci jen málo. Do hry tedy vstoupí génius, kterému se povedlo vzkřísit Batmana. Ne jako režisér, ani jako scenárista, nýbrž v roli jakéhosi mentora (a nejspíš producenta), který dohlédne na to, aby to napodruhé vyšlo. A když říkám napodruhé, myslím tím, že se super-sága dočká relaunche (vlastně to samé co reboot, ale proč si nerozšířit slovní zásobu?). Zapomeňte proto na Brandona Routha, pojedeme z kopce. Odváží se někdo zavolat duu Millar – Vaughn, které má v tomhle směru pár zajímavých nápadů?

Reboot čeká i další sérii s takřka nesmrtelným borcem, ačkoliv tvář Ethana Hunta zůstane stejná. Paramount totiž tímhle slůvkem označuje čtvrtý díl Mission: Impossible, ve kterém se do role slavného agenta vrátí Tom Cruise. J. J. Abrams nakonec bude jen produkovat (potvrdí už sakra někdo ten druhý Star Trek?) a jeho nápad na čtyřku, který je zřejmě tak dobrý, že se musí prodat jako začátek nové trilogie, do scénáře převedou Josh Appelbaum a André Nemec. Ti s Abramsem kdysi makali na Aliasu, takže se určitě budou snažit vystoupit ze stínu Kurtzmana a Orciho, kteří začínali podobně. A po napsání M:I:III to dotáhli až k ničení planet a velkoměst.

V posledním kole si budeme tupit břitvu na endoskeletonech. Nebojte se, McGho přání dostat znovu na povel Christiana Balea (nebo to bylo naopak?) vyslyšeno nebylo. Alespoň zatím. Víme však, že se za pár let dost možná vrátíme zpátky do budoucnosti, neboť nabízená práva na Terminátora našla svého nového majitele. A kupodivu je jím společnost Pacifier, od které si prodávající Halcyon kdysi půjčil 30 milionů dolarů, aby si mohl Connora a jeho kámoše koupit. V Pacifieru odpustili Halcyonu dosavadní dluhy, přislíbili nějaké ty budoucí výdělky (5 mega za každý natočený film a všechno, co vydělají Terminátor 3 a 4) a přihodili 29,5 milionu v neoznačených Benjaminech. Pánové od Sony a Lionsgate šli tedy domů s nepořízenou, vzápětí ale začali nové majitele otravovat s tím, že by jim vzhledem k jejich nulových schopnostem s filmovým byznysem rádi podali pomocnou ruku. A nikdo by se nedivil, kdyby Pacifier jednu z nabídek přijal.

Kravaťáci, věřící v pravý terminátoří comeback, ještě očividně existují. Unese ale tahle série případný druhý restart, nebo by fandy k dalšímu utrácení za lístky nepřesvědčil ani návrat Arnolda? Guvernátor už určitě zjistil, že opatrovat Kalifornii není taková sranda jako střílet jednoruč z brokovnice. Tak se nechme překvapit.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace