Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #21 s LOST a Asylum


ikona
Cival
víkendový výplach
Tradiční nálož novinek se ani tentokrát neobejde bez Avatara, fanouškovských výtvorů a nečekaných trailerů... 

Tak jako každý týden, budeme i tentokrát vyplachovat. O náročných filmech i vyložených kravinkách...

Parazit týdne

Asylum pokračuje v krasojízdě. Posilněno monstrózními úspěchy z loňského roku, studio dál sleduje distribuční plán a točí alternativní verze ke každé druhé hitovce  Parádní na těchhle výpotcích je skutečnost, že je Asylum ve svých projektech často mnohem odvážnější a ambicióznější než strůjci velkých hollywoodských původních verzí. Když kupříkladu dojde na reinkarnaci Sherlocka Holmese, nebojí se v Asylum odvyprávět jeho zapomenutý případ, ve kterém dojde i na dinosaury, mechanická monstra a vynálezy. Guy Ritchie je přízemní.

Rekord týdne 

V Británii se dějí divné věci. Třeba náš oblíbený obchodní řetězec Tesco se rozhodl fušovat do filmové výroby. Budou ho následovat i české večerky? Ve Skotsku mají zase zvláštní mecenáše. Rozpočtové maximum tu totiž nezlomil žádný blockbuster, ale kupodivu nový animovaný snímek Sylvaina Chometa, režiséra velmi oblíbeného Tria z Belleville, The Illusionist (aka Iluzionista). Padlo na něj totiž deset milionů liber. U nás rekordní sumy padají na pokusy o velkofilmy, ve Skotsku na umělecké animáky. Že by zákony trhu na ostrovech fungovaly trochu jinak?

Experiment týdne

Krátké filmy můžou být hravé a odvážné, protože jejich autoři nejsou nějakým zásadním způsobem limitováni. Tahle hravá vizuálně-experimentální jednominutovka to dokazuje v plné parádě. Její základ přitom tvoří to, co výtvarně zruční spolužáci vyváděli snad v každé školní budově. Namalovali jste si několikrát za sebou do notýsku panáčka a nakonec ho třeba zavraždili. Přesně tohle provedl i jeden šikula, akorát v technologicky mnohem dokonalejším, kreativnějším a celkově zcela precizním podání.

Song týdne 

Dobře. K Alence v říši divů už jsem se obšírněji vyjadřoval v trailerových popiscích. Můžete z nich vytušit, že Timu Burtonovi snad poprvé v životě vůbec nerozumím. Nechat se naverbovat od Disneyho a zinscenovat pro něj vyblitě přebarvovičkovanou Alenku, v níž se bude Depp culit víc než kočka Šklíba? To mi k Burtonovi pořád nějak nesedí. O to citlivěji vnímám to, jak Disney rozjíždí okolo Alenky velkolepou kampaň, díky níž má být literární klasika 3D megahitem. Nejspíš se to i povede. Studio nenechává nic náhodě a angažovalo i Avril Lavigne. Pro propagaci v Bravu a hudebních magazínech to bude jistě paráda, ale až tenhle uřvaný song uslyším pod závěrečnými titulky, budu nejspíš cítit v těle lehkou hořkost. Klikni si i ty a „Nauč se song Alice nazpaměť!“ :)

Hudební výtvorů je teď mimochodem spousta: Třeba Amanda Seyfried bude zpívat v Milém Johnovi, Will Ferrell zas zahrál s kytaristou ZZ TOP na rozloučenou Conanu O´Brienovi.

Bulvár týdne

Americké společenské rubriky mají žně. Řeší rozchod Brada s Angelinou, jako jedni z mála si užívají humbuk okolo zemětřesení Haiti, protože soustrast chce vyjádřit a pomocnou ruku podat každá druhá celebrita. Navíc se blíží SuperBowl a Grammy, takže je pořád rušno. Teď navíc svojí troškou přispěl ostřílený herec Rip Torn (znáte z Vybíjené nebo Mužů v černém), který byl zatčen za, ehm, přepadení banky! Slavní jsou většinou zatýkáni kvůli drogám nebo řízení v opilosti, osmasedmdesátiletý Torn to vzal z gruntu. Za mřížemi včera skončil kvůli tomu, že se pod vlivem alkoholu a kdo-ví-čeho-ještě vloupal zadním okýnkem do peněžního ústavu kdesi v Connectlcutu. Když se člověk zruší, napadají ho různé věci… poctivou vloupačku si ale na prahu osmdesátky dovolí málokdo. 

Video týdne

Ztraceni jdou do finále. I kdyby se marketingoví specialisté jen flákali po dovolených, je na fenomén LOST nabaleno tolik dychtivých fanoušků a mysteriózních teorií, že by haló okolo šesté sezóny nabíralo na intenzitě samo o sobě. Materiálů je tudíž na webu požehnaně. Dokonce i diváky, kteří se ve Ztracených ještě neztratili, ale musí potěšit tahle coververze, která shrnuje všechny podstatné otázky, jež musí být nejpozději v posledním dílu zodpovězeny. Klikněte si pro ně, pokud ovládáte angličtinu.

Parodie týdne

Avatara je i měsíc a půl po premiéře všude plno. V Číně ho nejdřív vyženou z 2D kin, pak po něm zas pojmenují horu. V diskuzi teď čerstvě prorotovalo video, které velmi vtipně zremixovalo trailer, a to s existenciálním přesahem ve vztahu k budoucímu postavení živých herců. Moc lepších věcí „v modrém stylu“ jsem zatím neviděl. Tady máte všechno: skvělou ideu a perfektní realizaci, i fanouškovský zápal v MZ stylu, který pozve na scénu největší filmové bijce z masa a kostí filmové historie. Jen do nich.

Plakátové nadělení týdne

Mash-upy jsou v módě, a to na všech uměleckých frontách. Časopis Empire vyzval svoje čtenáře, aby zmixovali slavné plakáty k různým snímkům, díky čemuž vznikla velmi bohatá galerie výtvorů filmových fandů i fajnšmekrů. Photoshop je mocný čaroděj a některá jeho kouzla stojí za to pokus. Pokud se nudíte, prolítáváním všech výtvorů utopíte spoustu času. A pár vyložených lahůdek mezi nimi bez problémů naleznete. Freeze WIlly!

 

Marketingové taktiky týdne

Nápady, nápady, nápady. Leckdy díky nim zvládnete prodat i něco malé, hnědé a mazlavé. Tvůrci MacGrubera mě svojí marketingovou kreativitou přesvědčují o tom, že jsou buď – pardon, že to tak řeknu – povětšinou blbci, anebo spíš strašlivě nevtipní lidé. Nevím, jak jinak si vysvětlit tenhle humorný výsměch posh videům se sexy kočkama. Trapnost mě zliskala. Mnohem zajímavější je idea nabídnout adorovaný horor The House of the Devil na formátu, který odpovídá stylu filmu. Chválená hororová řež je velebena za parádní ozvěnu osmdesátek, proto si ji můžete koupit i na combu DVD a VHSky. Jednoduché, lehce zbytečné, ale má to fištron!

Souboj týdne

Buď je to věkem, nebo tím, že naši čtenáři nemají tak vytříbený vkus. :) Sharon Stone dostala kartáč od Angeliny? Tsss. Hlas lidu ovšem rozhodl, takže budiž. Do vitríny vítězů našich duelů se teď cpe další dvojka. Dva nejslavnější kopáči z Asie celý život putovali trochu jiným směrem, nakonec se ale přeci jen sešli, i když pouze v průměrném Zapomenutém království. Komu jste fandili víc? Rychlonožce jménem Jet Li, nebo komediantovi Jackiemu Chanovi?

                        

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (47)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace