Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku 2009


ikona
KarelR
plakát
Které loňské kousky byste si teď měli věšet na zeď? 

Vyhlašování nejlepších filmů a trailerů minulého roku jsme uzavřeli před týdnem, ani letos tím ale nekončíme. Tradice totiž velí, že vás ještě musíme seznámit s nejzajímavějšími plakáty, na jaké jste mohli loni narazit ve svém oblíbeném kině. Některé člověka ihned přesvědčily o tom, že musí onen film nutně vidět, jiné mu peníze naopak ušetřily. Všechny si každopádně znovu prošli pánové z plakátové webu IMPAwards a vybrali vítěze těch vážnějších i odlehčenějších kategorií.

Kdo že tedy stanul na nejvyšší příčce? Překvapivě opět Heath Ledger, který loni vládnul jako Joker, a letos se na první pozici procpal na plakátu Imaginária Dr. Parnasse. Musíte ho sice chvilku hledat, když ale svůj zrak přesunete k ostužkované noze těžko přehlédnutelné rozčepýřené zrzky, máte vyhráno. Snad bude podobně interesantní i výsledný film. Loňskou prohru se na druhé straně nepodařilo obhájit Nicolasi Cageovi. Obskurně vyphotoshopovaný Bad Lieutenant dělal co mohl, nakonec ale musel pokleknout před My One and Only. Renée Zellweger s přimalovanýma rukama je určitě noční můrou každého redaktora MovieZone, přesto mám pocit, že si tak prestižní ocenění nezaslouží. Bylo hůř.

Stejně podivně působí výhra Vzhůru do oblak za nejlepší teaser plakát i plakát blockbusteru, o něco spokojenější naštěstí můžeme být u cen za nejvtipnější a nejděsivější velkoplošné lákadlo. Tam bodovala koza, která se vetřela mezi zírající muže (dokonce i jménem!), a dech se všem tajil u nůžek z Antichrista. Ačkoliv to Pandorum a druzí Chipmunkové nevzdaly bez boje. Nejvtipnější hlášku jste bez debat mohli najít u Zastav a nepřežiješ 2 (Umřel… ale udělalo se mu líp), vážnější nota zase sedla The Girlfriend Experience (Jděte na to s někým, koho ******). V plakátových sériích podlehli Watchmeni abecedě z Koralíny, nejodvážnějším tahem bylo neprodávat Lítám v tom Clooneyho obličejem a vítěze se kupodivu nedočkal souboj čím dál tím oblíbenějších „pohyblivých“ plakátů. Vybrat mezi Terminator Salvation a Saw 6 asi bylo moc obtížné.

Celé vyhlašování už několikátým rokem uzavřela méně vážná ocenění, kde se dostavilo zklamání z absence Ice Cubea. Nejblbější xicht prý předvedl Jay Chandrasekhar na plakátu Slammin‘ Salmon, což je s podivem už proto, že ho jasně strká do kapsy maník s nejlepším hárem, Leon Burchill ze Stone Bros. I Giovanni Ribisi by mrkal na drát, co si musel sehnat za matroš. Za vymyté výrazy pak byli oceněni chlapci z Nového měsíce a nechápavě se čučelo také na jeden z plakátů Čísla 9. Propagace animáku QR kódem? Úžasná idea. Ve finále tu ovšem máme letošní fixaci na mužské rozkroky, kterou po Deppovu plakátu k Veřejným nepřátelům trumfnul Daniel Day – Lewis s muzikálem Nine. Tolik sexy bab a fotografy zajímá tohle? Eh... 

Zbytek výsledků si radši zkontrolujte sami a koukejte nám do komentářů nasypat svoje favority.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace