Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Krista čeká vzkříšení po gladiátorsku


ikona
KarelR
Na čem se bude vydělávat příští rok? 

Už je tomu 22 let, co nám Martin Scorsese ukázal poslední pokušení Krista. Mel Gibson na to před šesti lety šel ještě drsněji a servíroval výhradně Kristovo umučení, jestli ale žijete v dojmu, že tím Ježíšovo velké filmové putování skončilo, jste na omylu. Spasitel z Nazaretu si totiž na plátně brzy střihne i svůj nejslavnější kousek, kterým je samozřejmě velikonoční zmrtvýchvstání.

Bohužel se o něj ale nepostará nějaká velká režisérská osobnost, tenhle biblický příběh hodlají odvyprávět nezávislí filmaři. Producent Bill McKay na něj sehnal 20 milionů dolarů (o 10 méně, než měl na svůj film Mel Gibson) a zaúkoloval scenáristu Hurikána v Ringu Dana Gorgona, aby v něm vypíchl především Piláta Ponského, Héróda Antipu a Jidáše. Tedy ty tři pány, kteří se nejvíc zasloužili o to, aby mohl Ježíš vykoupit všechny hříchy lidstva. The Resurrection of the Christ (Vzkříšení Krista) se tak krom událostí po ukřižování zaměří i na jeho příčiny, mezi kterými lze najít také obyčejnou chamtivost nebo boj o moc, a fór je v tom, že má být celé tak trochu ve stylu Gladiátora. Tím je sice myšleno především dobové pojetí a vykreslení politických machinací, vždycky ale můžeme doufat v menší odklon i jinde.

Jak je totiž všeobecně známo, kontroverzní snímek o Ježíšovi umí naplnit kinosál lépe než jakékoliv suché převyprávění pár stránek Bible. Jestli se však v režii Jonase McCorda, který zatím natočil jen nevýrazný thriller Stíny Mrtvých s Antoniem Banderasem, dočkáme nečeho zajímavého, je otázkou. Zkušenost velí čekat na Velikonoce 2011 neambiciózní lapač na peníze, snažící se nekřesťansky utržit tolik co Umučení Krista, a docela bych se divil, kdyby to nakonec neskončilo jako další Příběh zrození.

V každém případě nezbývá než dál doufat, že se Kevin Smith rozhoupe a natočí vlastní film o Ježíšovi. Nebo jste neslyšeli o tom, že má v tomhle směru plno nápadů?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace