Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Projekt 100 začíná


ikona
Mr. Hlad
projekt 100
Co nabídne letošní filmová přehlídka Projekt 100? 

Filmový Projekt 100 už je tu s námi nějaký ten rok a organizátorům se podařilo přivézt do našich kin nejeden zajímavý kousek, s jehož pomocí si mohl divák rozšířit obzory. A letos tomu nebude jinak, tahle filmová přehlídka totiž začíná svůj šestnáctý ročník.

A i letos nabízí Projekt 100 filmy, které by byla škoda minout. Hlavním tématem je tento rok žánr noir, jenž bude reprezentován především legendární klasikou Hluboký spánek s Humphrey Bogartem. Neměly by se však ani ztratit další kousky – Smlouva s vrahem Akiho Kaurismäkiho nebo Muž z Londýna, kde si vedle Tildy Swinton zahrál Miroslav Krobot. Prostor dostanou ale i jiné filmy. Harold a Maude je neobvyklá romantická komedie, která u nás má VIM, v Zahraj to znovu, Same spojili síly Woody Allen a režisér Herbert Ross, Juraj Jakubisko předvede ve filmu Vtáčkovia, siroty a blázni, že byly časy, kdy netočil jen průšvihy jako Bathory a dojde pochopitelně i na nějaké ty novější filmy. Fish Tank slavil úspěch u diváků v Karlových Varech a dařilo se mu i na jiných festivalech a Bílá Stuha Michaela Hanekeho dokonce vyhrála loňské Cannes.

Projekt 100 začíná právě dnes a v Čechách na něj budete moci narazit až do konce května. Slovenští čtenáři a filmoví fandové si do kina budou moci vyrazit na podzim. Bližší informace nejen o tom, kdy a na co můžete vyrazit, najdete na stránkách Projektu 100.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace