Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jet Li vs. Jason Statham? Beru!


ikona
imf
corey yuenjason stathamjet lithe rogue
 

Příběh o Davidu a Goliášovi jistě všichni znáte. Když se poprvé Jet a Jason setkali před kamerou, ve filmu The One (Jedinečný), byl Jet Li ultražhavá asijská hvězda (a byl tak nad věcí, že si mohl střihnout dvojroli) a Jason Statham "jenom" ten floutek z britských gangsterek Guye Ritchieho. Takže hrál prostě poldu, přičemž Jet byl bůh a pán všeho tvorstva... nebo tak něco. ;)

Jenže Corey Yuen, který choreografoval prakticky všechny Jetovy americké fláky, se na produkujícího Joela Silvera vykašlal a odjel vyrábět hodnoty do Francie. Tam mu Luc Besson nabídnul, aby udělal hvězdu z Jasona, protože Jet byl někde v Číně a pokojně si točil Hrdinu, aby se dostal z hollywoodské depky (navíc se pak musel vrátit a natočit Od kolébky do hrobu, protože smlouva je smlouva). Corey tak natočil Kurýra a z Jasona bylo rázem horké akční zboží, které po několika měsících tréninku předvádělo nevídané věci. Klíč totiž nebyl přímo v jeho schopnostech, ale ve svobodě, kterou francouzští filmaři Coreymu dali (jedničku v podstatě odtočil sám, u dvojky dělal většinu akčních scén a také dohlížel na jejich střih). Prostě Pingovský model.

Po druhém Kurýrovi a s hromadou dalších akčňáren před ním, se tak z Jasona Stathama stal nekompromisní akční řízek, kterého někteří z redakce uctívají jako boha (pokud se zrovna někdo (třeba Cival) nekouká ;). Není proto bez zajímavosti, že po pěti letech se na stůl vracejí stejné karty. Jason Statham a Jet Li v jednom filmu a Corey Yuen jako hlavní choreograf. Jet Li zjevně poruší svůj slib a Fearless tak nebude jeho rozloučením se světem divokých úderů a kopů, tentokrát bychom mu to ale mohli prominout, protože si stejně jako ve svém prvním americkém filmu zahraje záporáka. Podle něj se jmenuje i celý film - The Rogue. Statham bude hrát amerického poldu Jacka Crawforda (natáčí se ale ve Vancouveru), jehož parťák se zaplete s čínským gangem Changů. Ti řeší problémy po svém a tak je Jackův kolega brzy bradou vzhůru a v tratolišti krve leží i jeho rodina. Tuhle prácičku pro Changy odvedl právě Rogue a Jack vynaloží všechny svoje síly, aby ho našel. A zmlátil. Opakovaně. Jupí...

Možná to takhle na papíře je důvodem k jásotu, ale všichni víme, jak hollywoodská studia uvažují. Máme dva akční týpky... jeden je na vzestupu (Statham), druhý se vrátil do Číny a dělá tam rozruch... začíná se o něm psát víc a víc. Ideální příležitost dát je do jednoho filmu a vrazit projekt do ruky nějakému zelenáči. A tím se dostáváme k osobě Phillipa G. Atwella, toho času videoklipového režiséra, který celovečerák ještě nikdy netočil (a osobně jsem žádný jeho klip doposud neviděl). Tahle jediná zmínka mi stihne sebrat veškerý elán, protože jsme všichni viděli, jak taková věc může dopadnout. Nechci Atwella podceňovat předem, ale bylo vážně tak těžké nechat to natočit Coreyho podle francouzského modelu? Asi je to naivní otázka, protože tržbám by to nijak nepomohlo, jestli nás ale čeká další průměrná mlátička bez duše, dostanou to oba zúčastnění pořádně sežrat. Možná i obřadně spálím Jasonův plakát. Možná...

p.s. Skromný odhad... prvního amerického filmu s Tonym Jaa se dočkáme nejpozději v roce 2008. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace