Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #16 o Star Wars i Star Treku


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Další střípky z filmového světa. Dorazí geekovské postele, homosexuální mimozemšťané i humor Petra Vachlera.  

Ani před koncem roku se ve filmovém světě nepřestávají dít zajímavé věci.

Pravda týdne

Každé malé dítě ví, že v Čechách nosí dárky Ježíšek a že Santa Claus je hovadina. Za mořem je to ale trošku jinak a zdá se, že sympatický tlouštík v červeném ohozu býval za mlada docela drsňák a v životě si toho poměrně hodně prožil. A jelikož se dnes životopisy točí prakticky o komkoliv, zdá se, že se své filmové biografie dočká i on. Na druhou stranu nečekejte Seana Penna v hlavní roli - Santův příběh bude asi docela drsná podívaná. Na boj s mutanty nejspíš dojde až ve druhém díle, ale Jack Frost je záporák hodný Santa Clause bez nejmenších pochybností.

Cenzura týdne

Brittany Murphy zemřela před pár dny. Bylo jí třicet dva let, zanechala po sobě fanouškům pár dobrých filmů, ale v poslední době šla její kariéra rychle ke dnu. Spolupráce s nechvalně proslulou společností Asylum, videobřečky, které nikoho nezajímaly a údajné vystřihnutí z jediného zajímavého filmu The Expendables. Zkrátka nic moc. Teď to ale vypadá, že o ni mají starosti úplně všichni. Prvního prosince, tedy devatenáct dní před jejím náhlým úmrtím, se na pultech obchodů objevil její horor s názvem Deadline. Na obalu DVD leží – pravděpodobně mrtvá – Brittany Murphy ve vaně. A protože hlavní herecká hvězda je po smrti doopravdy, je nutné film okamžitě odstranit z obchodů, aby si to někdo špatně nevysvětlil. Rád bych se osobně setkal s člověkem, který s takhle prdlým nápadem přišel...

Plakáty týdne

Lidská kreativita nezná mezí. Tady se můžete podívat, jak by asi vypadaly plakáty na filmové hity, kdyby vznikly o pár let dříve nebo později. Avatar z devadesátých let, Matrix ještě o deset let starší a spolupráce 50 Centa s Williamem Shakespearem mají jistě svoje kouzlo.

Dabing týdne

Dabovat dobře britského komika, jenž se pokouší mluvit jako rakouský homosexuální módní guru je stejně obtížné jako vydržet v první řadě koncert Maxim Turbulenc. Prostě to nejde. Bruno přichází na DVD s dabingem, který je velmi divný a poměrně obtížný na poslech. Každopádně snaha se cení a tvůrcům je nutné přiznat, že lépe by si s tím neporadil nejspíš ani František Filipovský. Přesto MovieZone důrazně doporučuje originální zvuk s titulky.

Propagace týdne

Televizní ceny Elsa bohužel zajímají ještě méně lidí než Český lev. Nejspíš to ale nebude jenom tím, že by česká televizní tvorba byla špatná. Bezpochyby tu vznikají filmy, seriály, publicistické i jiné pořady, které si zaslouží pozornost i nějaké to ocenění, bohužel když se člověk podívá na způsob, jakým Petr Vachler propaguje ceny Elsa, je naprosto pochopitelné, proč je nemůže brát nikdo vážně. Po krutém Kinoboxu tak přichází bez varování další rána rovnou do rozkroku. A navíc to celé vypadá ještě hnusněji než Volejte věštci.

Mimochodem, tyhle "prestižní" ceny už letos byly rozdány... akorát to nikoho moc nezajímá.

Recenze týdne

Mladší čtenáři si to asi nepřiznají, my v redakci ale víme své. Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba je jasně nejslabší a nejméně zajímavý díl vesmírné ságy a v podstatě i velmi průměrné sci-fi. Možná i hůř. Kdo ale nevyrostl s ohranými videokazetami původní trilogie vedle televize, tomu to nevysvětlíte. Avšak můžete se o to alespoň pokusit. Jakýsi Mike z Milwaukee jednoho dne nejspíš zjistil, že má až příliš mnoho volného času a že by bylo potřeba s tím něco udělat. Namísto toho, aby začal pracovat na svém alkoholismu, rozšířil rodinnou sbírku hmyzu nebo napsal fantasy ságu o patnácti knihách, natočil a perfektně sestříhal sedmdesátiminutové monstrózní video, ve kterém vysvětluje, proč je Skrytá hrozba srágora. A výsledek je nejen přesvědčivý, ale především zatraceně vtipný.

Pár týdne

Homoerotického motivu v Abramsově Star Treku si všimli asi jen ti nejpozornější diváci, kteří se nenechali strhnout parádní akcí a rychlým tempem. Podle všeho tam ale byl. Joblo našlo důkaz na audiobooku, který čte Zachary Quinto, jenž si zahrál Spocka. A právě Spock a kapitán James T. Kirk jsou ona dvojice, která na pozadí boje o záchranu planety Země objevovala zatím nepoznané city. Star Trek teď získává úplně nový rozměr.

Postel týdne

Tak na tomhle by se asi spalo parádně. Postel postavená ve stylu lodě Hana Sola Millenium Falcon je natolik vymakaná, že v noci svítí, má několik tajných „pašeráckých“ prostor, na prostěradlech je nakreslená mapa interiéru a do kokpitu se dají dát stawarsovské figurky. Fanouškovství zkrátka nezná hranice.

Video týdne

Utekl vám letos nějaký zajímavý nebo zásadní film? Nemusíte toho litovat, tohle video totiž údajně obsahuje alespoň jeden záběr skoro ze všech filmů, které se letos v kinech objevily. A i kdyby to byly jen kecy, faktem je, že se na to zatraceně dobře kouká.

Hádanka týdne

Minule to byl trošku chyták. Uhádnout jste měli Sama Neilla, který si dělal před lety zálusk na roli Jamese Bonda. Tentokrát by nás zajímalo jméno dnes již dospělé bývalé dětské hvězdy.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace