Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cronenberg a psycho hrátky


ikona
Mr. Hlad
david cronenberg
První herecká jména pro ambiciózní drama legendárního režiséra.  

David Cronenberg je režisér, jehož kariéru stojí za to sledovat už od jejích počátků. Jeho první filmy jsou tak trochu divné, hodně šílené a spousta diváků je nezvládne dokoukat do konce. Avšak ti, kterým se trefil do noty, jeho práci milují dodnes. I když v jednadvacátém století točí filmy, které s těmi starými nemají prakticky nic společného.

Když totiž vedle sebe člověk postaví takový Videodrome a vedle něj dá Dějiny násilí, vypadá to, jako by oba filmy točil někdo jiný. Cronenberg zkrátka umí přeřadit a dokáže vždycky překvapit. Avšak časy, kdy točil filmy, v nichž hrdinům vybuchovaly hlavy, už jsou asi definitivně pryč. Jeho novinka s názvem The Talking Cure bude příběhem dvou velevýznamných „doktorů lidské mysli“. Hlavními hrdiny totiž budou Sigmund Freud a Carl Jung. Film by však neměl být klasickým životopisem, ale především příběhem o jejich vztahu k pacientce Sabině Spielrein.

Asi se nemusíme bát, že David Cronenberg natočí normální film, takže určitě na nějakou tu depku a trochu toho násilí dojde. Každopádně herecké obsazení, které dostal k dispozici, je poměrně zajímavé. Sejdou se v něm totiž dva herci, kteří si díky Tarantinovým Hanebným panchartům otevřeli dveře do Hollywoodu. Chritstoph Waltz má přeci jenom našlápnuto trošku lépe než Michael Fassbender, tomu ale na druhou stranu hraje do karet věk. K těm dvěma se navíc přidá Keira Knightley, která konečně vyleze z korzetu. Uvidíme, co s touhle trojicí Cronenberg provede, avšak po jeho posledních filmech se nejspíš ničeho bát nemusíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace