Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackson a létající města


ikona
Mr. Hlad
Peter Jackson
Vydá se režisér Pána prstenů do oblak mezi létající metropole? 

Peter Jackson má sice díky Pánovi prstenů v Hollywoodu takové postavení, že si prakticky může dělat, co se mu zachce, ale jeho novinka Pevné pouto bohužel neslaví takové úspěchy, jaké se čekaly. Údajně sice nejde o špatný film, ale tak nějak se čekalo víc.

Faktem však je, že velké množství filmových fanoušků by nejraději vidělo Jacksona za kamerou nějaké další adaptace fantasy. Před několika týdny jsme psali o tom, že jeho jméno je spojováno s filmovou verzí ságy Temeraire, ve které britský námořník bojuje s Napoleonem a jeho vojsky s pomocí svého čínského draka. Znělo to dobře, teď se ale objevily neoficiální zprávy o tom, že Jackson by mohl točit úplně jiné fantasy. Mortal Engines je post-apokalyptický příběh ze světa, v němž lidé žijí v létajících městech, protože planeta už je neobyvatelná. Města však nedokážou uživit všechny své obyvatele, a tak poměrně často dochází ke konfliktům, ve kterých jedno město občas doslova sežere druhé.

Zní to o dost zajímavěji než všechny ty příběhy o dvanáctiletých dětech, které musí zachraňovat svět. Weta údajně už pracuje na designu trojice měst. Tím hlavním by měl být Londýn, jenž má připomínat obří věž. Dole budou chudáci, nahoře boháči a úplně na špičce Katedrála svatého Pavla. Jackson se zatím k celé věci odmítá vyjádřit, každopádně by ale bylo fajn vidět zase nějaké pořádné fantasy, které navíc vypadá i poměrně originálně. Ať už ho bude režírovat, produkovat nebo jen dohlížet na triky. Mortal Engines působí zkrátka zatím podstatně zajímavěji než všechny Narnie a podobné šaškárny pro děcka. Snad se filmu někdy dočkáme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace