Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gibson, DiCaprio a Vikingové


ikona
st39.6
leonardo dicapriomel gibsonwilliam monahan
Po Skotech, Ježíšovi a indiánech se Mel Gibson vydá mezi vousaté řezníky.  

Mel Gibson se vrací v plné parádě. Dodělal Bobra Jodie Foster (takhle trapné fórky si asi neodpustí ještě spousta lidí…), objeví se v Campbellově Edge of Darkness a navíc se vrátí i za kameru. I tentokrát to bude historický film a zdá se, že ani teď Gibson nehodlá ubrat na brutalitě.

Vyprávět totiž bude o Vikinzích, což není zrovna mírumilovný národ, který by se vyznačoval důrazem na intelektuální debatu nebo oku lahodící umění. Z filmů je známe jako bandu hromotluků, která všechno s naprostým nezájmem kosí, což velmi pravděpodobně odpovídá vizi, kterou si pro film Gibson schovává. Scénář mu napíše William Monahan (oscarová Skrytá identita od Scorseseho) a hlavní role se ujme Leonardo DiCaprio. Ten sice už několikrát dokázal, že umí zahrát tvrdé chlápky, ale Vikinga? Jsem jediný, kdo si něco takového není schopný představit?

Jména to jsou hodně zajímává, ale vzhledem k tomu, že Gibson Apocalypto i Umučení Krista natočil do značné míry jen kvůli brutálním scénám, můžeme možná očekávat něco podobného i od jeho výpravy do Skandinávie. Na druhou stranu DiCaprio se nejspíš nespokojí s prostou řezničinou a Monahan má za sebou mimo jiné parádní Království nebeské. Gibsonovo Statečné srdce, i když je čtrnáct let staré, navíc bezpochyby patří mezi to nejlepší, co kdy v žánru historicko-válečných filmů vzniklo, takže je tu šance, že režisér nebude řešit náboženství ani polonahé indiány, ale vrátí se zpátky k tomu, co mu vyneslo dva Oscary.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace