Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #13 s Clintem a Quentinem


ikona
Cival
víkendový výplach
Seagal střílí, Pomeje zevlí, Tomáš Hanák nadává redaktorům MovieZone... 

Jsme rádi, že jste zase přišli. Hurá do další desítky pikantérií...

Reklama týdne

Japonské reklamy byly vždycky masakrální. Vystačili bychom s nimi na celoroční dávku Víkendových výplachů, přičemž pokaždé by dojmy vystihla tři písmenka. W T F. nejinak je tomu i tentokrát, kdy se před kameru zase jednou postavil slovutný Quentin. Tolik bizarností uvidíte pohromadě málokdy. Máme tu mluvícího psa, pitvořícího se Tarantina, bojové chvaty, šílenou slovní přestřelku a uječené finále. Těmhle šikmoočkům asi nikdy neporozumím. Oj oj.

Kampaň týdne

Marketingové aktivity společnosti PETA jsou známé. A většinou i oku lahodící. Aby deklarovaly, že mají rádi zvířátka, svlékají se hvězdy showbyznysu velmi rády do naha (schválně, jestli poznáte, co je fotomontáž - 1, 2, 3, 4, 5), což posledně předvedla například jedna z hereček z Twilight. Teď se přidala i televizní hvězdička a modelka polského původu Joanna Krupa, která se mihla v pár televizních show a proklusala americkou StarDance. Její kontroverzní plakát, který vzbudil solidně nakvašené reakce, směšuje zvláštně zoufalým způsobem náboženskou symboliku a photoshopem zmatené psíky. A je proto jedním z největších úletů celé bohulibé kampaně.

Výrazy těchhle tří psů to vystihují celkem přesně:

      

Projekt týdne

Dvě věci jsou teď hodně v módě: Revize historie a extravagantní animáky. Obojího se dočkají diváci v novém kousku Jackboots on Whitehall, ve kterém skotská armáda vyžene během druhé světové války z Anglie nácky. Hlavní part nadabuje Ewan McGregor, promluví i Tom Wilkinson nebo blondýnka Rosamund Pike. Filmaři nemusí mít strach o publicitu. Visačka „britského Teamu America“, ve kterém skoťáci kopou do skopčáků, se prodá sama.

Dílo týdne

Dlouhé roky se animáky rovnaly oslavě kreativity a tvůrčího ducha. Ty časy jsou ale vesměs pryč – roztomilé postavičky už jen bezmyšlenkovitě rotují v hollywoodském mixéru, tak aby si panstvo mohlo dopřát znovu totéž a usrknout za adekvátní peníz z ozkoušeného koktejlu. U Doby ledové se invence přestěhovala spíš do sféry marketingu (trojka je jednoznačně animovaným hitem roku), v tomto konkrétním případě pak na chodník, kde jeden zručný výtvarník namaloval obraz zvláštních parametrů. Když se na něj podíváte z větší dálky, dostanete trojrozměrnou parádu, se všemi proslulými hrdiny přímo v akci. Doufám, že něco podobného namalují i před naším Tescem třeba při příležitosti premiéry Souboje Titánů. Nebo druhé Saxany. (Mimochodem, anglický přízvuk reportérky je pro moje uši jen o chlup míň sexy než mluva našich východních sousedek. Proč jen je čeština tak nudná?!)

DVD týdne

Geekgasmus. Clint Eastwood je pořád cool a paradoxně čím dál tím víc v kurzu. U Warnerů to ví, a tak nachystali před drama Invictus lahodnou edici se čtyřiatřiceti filmy, jež nejtrvanlivější drsňák filmové historie (spolu)stvořil právě pro tohle slavné studio. Plus jeden dlouhometrážní dokument, to máme nabušených devatenáct placek v náramném boxu, dohromady za nějakých 125 dolarů. V odpovídající grafické úpravě tak můžete získat Psance Joseyho Walese, Tajemnou řeku, Gran Torino, Dokonalý svět, Milion Dollar Baby, Nesmiřitelné, Drsného Harryho nebo Magnum Force a další filmy. Pak že o důchodce není zájem. Samozřejmě, fandové Blu-rayů asi budou trochu brblat.

Osud týdne

Filmařů si musíme vážit. I producent Andělské tváře a Kameňáků Jiří Pomeje si náš respekt zaslouží. Dlouho chystal comeback do showbyznysu, za kterýmžto účelem se přimknul k Ivetě Bartošové (a jejímu synkovi Arturovi), nachystal pro ní pohádkovou svatbu, vystavil její prsa na veřejnosti… a jen co hrozilo, že bulvár si hrdliček přestane všímat, došlo na hádky a rozvod. To všechno by bylo poměrně nepodstatné – jenže když Blesk pořídil tuhle sérii fotek, na nichž zbídačený a odkopnutý Pomeje pokuřuje na Hlaváku (a tváří se, že neví o fotografech), definitivně jsem propadl dojmu, že to fakt všechno je jen dokonale zrežírovaná show, jejíž výsledek uvidíme za rok v prime-timeu na Nově. Kéž by Pomeje, s obdivuhodným nasazením vlastního těla, celou dobu jen inscenoval hororovo-komediální biják z ranku Borata a Bruna! Konečně by měl v ruce hit a slyšel potlesk. A my měli pokoj.

Trailer týdne

Poldové v Americe nejsou žádní nazdárci. Na rozdíl od těch českých. Když vás zastaví, můžete se připravit na zkroucené ruce a tvář odřenou o kapotu. S trochou štěstí ale můžete vyváznout i s autogramem a zážitkem na celý život. Stačí, když vás zatkne Steven Seagal. Avizovaná televizní událost roku Lawman si odbyla ve středu premiéru a tlouštík Segi tak naverboval první diváky. Jeho počin nevypadá na poměry reality-shows úplně marně. Přeci jen až zkusí takhle nějak zachránit svou kariéru Megan Fox, bude asi výsledek výrazně dementnější a pořady s Paris Hilton ještě ještě víc připomínající. Pro preview trailerového typu klikněte na obrázek...

Dozvuky týdne

Šílenství okolo Twilight opadává. Už se ozývají jen poslední slávy-chtivé existence, které zkouší prorazit s vtipným videem. Někdy se jim daří hůř... jindy, ehm, ještě hůř. Jeden obrázek to někdy zvládne říct výstižněji.

Výpad týdne

Devátá položka Výplachu se už bude asi pravidelně týkat dění uvnitř redakce. Tentokrát jsem na řadě já… respektive Tomáš Hanák. Ten s grácií sobě vlastní moderoval letošní vyhlášení ankety Křišťálová lupa a zastavil se u kategorie databáze/vyhledavače, kde ho zaujala CSFD.

NA VIDEO SE PODÍVEJTE SEM, V ČASE 5:25

Dojde na můj komentář, pak všeobecné veselí a stěrku internetového pisálka. Řekl bych, že je to 1:1, anebo spíš na body vede mistr Hanák. Nevadí mi to uznat, protože jeho výstup je jednak velmi vtipný, a navíc jsem si za roky od zhlédnutí Cesty z města (kde mě jeho monotónní divadelně rozjívený projev málem zabil) na Hanáka celkem zvykl. Dokážu mu dnes přiznat alespoň charisma a zajímavou osobitost. Už bych nebyl tak zlý, za Rebely, Místo nahoře a Znásilnění bych možná i zvolal „Respekt“ a tleskl. Ale smažte ten upřímný výkřik, když o něm slyšela už celá republika...

Hádanka týdne

Minule jste měli poznat Patricka Stewarta ve Star Treku, tentokrát si vzpomeňte na domovské filmy tří proslulých filmových žluťásků. Velmi snadné, že...

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (41)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace