Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový měsíc totálně rekordní!


ikona
Cival
stmívánítržbytwilight
Jeden z nejhorších sequelů dekády si připisuje nejlepší tržby všech dob... 

Experti přes filmový průmysl si dlouho mysleli, že k tomu aby film brutálně vydělával, je třeba tří věcí: Známé a pokud možno zajeté filmové série s co možná nejlepším posledním dílem, enormních nákladů napumpovaných jak do lákadel filmu, tak zejména do jeho marketingu, a pokud možno vysoké kvality filmu samotného. Takto se podařilo loni zlámat všemožné rekordy Temnému rytíři. Pak ale došlo na Stmívání a všechna pravidla šla k čertu.

Náctileté holky a jejich roztoužené maminky prostě milují příběh Belly, která se zakoukala do Edwarda. Často jim je úplně jedno, jak bude ve filmu zpracován, prostě ho jen chtějí vidět, vzdychat u něj, zoufat si, když to klape, a dojímat se, když Bella zrovna může sahat pod Edwardovy bradavky. Tuhle mánii musel v posledních měsících zaznamenat úplně každý, někdy se projevuje vtipně a roztomile, jindy otravně až nenávistně (jak můžete vidět ve spoustě diskuzních fór). Jedna důležitá věc z ní ale vyplývá: O prachy nacpané do reklamy nebo do triků vůbec nejde, ani recenze a první ohlasy nikoho nezajímají – podstatné je prostě jen zaháčkovat konkrétní cílovou skupinu a donutit ji, aby přišla v zástupu do kina, jako jeden člověk.

Do amerických multpiplexů přišly snad všechny fanynky (a určitě se přidalo i pár jejich partnerů). Díky tomu se přihodilo, že srágora zvaná Nový měsíc (ten film je opravdu otřesný, navíc otřesně nudný) vydělala už na pátečních půlnočních premiérách 26 milionů dolarů. Suverénně tím překonala Harryho Pottera 6 (22 millionů) i Temného rytíře (16 milionů).

Pokračování Twilight ságy si najelo na jednodenní rekord. A bez problémů jej i uzmulo. Odhady zatím mluví o 80 milionech dolarů za první den promítání, což je o třináct víc než měl rekordní Temný rytíř. Transformers 2 urvali za svých prvních 24 hodin 62 milionů, Spider-Man 3 59 a Harry Potter 6 58.

UPDATE: Tak nakonec „jen“ 72,8 milionů dolarů - osmdesátka to není, ale rekord stále bez problémů urván.

S touhle náloží může Twilight bojovat i o víkendový rekord, který Batman ustanovil na 158 milionech, ale zatím není jasné, jak moc půjdou tržby dolů v sobotu a v neděli. Třeba se fronty citlivých dívenek neztenčí…ale spíš ano. Naštěstí

SROVNÁNÍ TRŽEB Z PRVNÍCH DNŮ

Každopádně to, co si Temný rytíř těžce vydřel roční virální kampaní a důmyslným rozséváním poznámek o tom, že nás čeká výjimečné dílo s oscarovými parametry, zvládl Nový měsíc rozdrtit v prach díky „pouhé“ fanouškovské natěšenostI, jejíž těžiště spočívá v milované knize. Snad tržby půjdou rychle dolů a ukáže se tak, že zastánkyň Twilightu a jejich levobočků není až tolik, jinak bych se bál druhé dívčí války, kdy hrozí nejen vyplenění všech médií, která stále píší o Twilight s despektem, ale i podrobení veškerého obyvatelstva, jemuž Robert Pattinson nepřipadá úplně nejvíc slaďoučkej a sexy.

Spousta filmových fanoušků a cinefilů dnes nicméně prožívá velmi temný den, plný depresí a psychického strádání. Už když se mezi nejvýdělečnější filmy drali druzí Transformeří, říkal jsem si, kam to ten svět spěje. Jakmile se v největší událost filmové historie proměňuje Nový měsíc, film zcela neoddiskutovatelně zoufalý a nesnesitelný (zlaté Stmívání), pak to fakt zavání apokalypsou a koncem jedné dějinné éry kinematografie. V té nové budou po lesích pobíhat polonazí šášulové, osmnáctileté dívčí postavy se budou chtít automaticky zabít pokaždé, když jim dá spolužák košem, a k vyjádření všech emocionálních nuancí bude stačit mrtvolný pohled do prázdna.

Ernest Hemingway kdysi řekl: „Svět je krásné místo, a stojí za to za něj bojovat.“ Souhlasím jen s tou druhou částí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (173)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace