Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další bingo Emmericha, krále destrukce


ikona
Cival
2012roland emmerichtržby
2012 ovládlo kasovní žebříček. Nestačili ani Zemeckis a oscaroví favorité... 

Zajisté. Roland Emmerich je dolarovou jistotou. Ani nemusel lid moc masírovat, stačilo prostě vystavit spektakulární trailery a diváci, chtiví apokalypsy, se zase jednou hnali do kin v houfech. 2012 tak rozhodně vydělá. I přes svůj monstrózní, dvousetmilionový rozpočet.

Za první víkend hlásí jen Amerika 65 milionů dolarů. Co se týče „katastrofických“ prvních víkendů, řadí se 2012 hned na stříbrnou pozici za Den poté a jeho 68 milionů, těsně před Válku světů, s výraznějším náskokem před Dnem nezávislosti a Godzillou. Emmerich tak v žánrovém žebříčku zabral čtyři příčky z prvních pěti, čímž jen potvrdil svou pověst nejslavnějšího filmového devastátora.

PRVNÍ VÍKENDY KATASTROFICKÝCH FILMŮ

Den poté se po podobném rozjezdu vysápal ke 186 milionům, 2012 asi vydělá trochu míň, protože filmy už dnes mají menší výdrž a už za čtyři dny obsadí kina Nový měsíc. Na 150 milionů si Emmerich ale myslet bude, přitom pořád mluvíme jen o amerických tržbách, které v emmerichovských výdělcích z celého světa většinou tvoří jen tu menší část. Například Den poté ve zbytku světa nasbíral 357 milionů, 2012 si jich může vyburácet klidně 400 a víc. Počkejme si na první čísla… Emmerich má za sebou každopádně další kasovně velmi úspěšný projekt, zpevňující jeho pozici suverénního hitmakera.

Update: Neamerický trh hlásí pro 2012 dalších 160 milionů dolarů. Hromada peněz! 

Radost z víkendových tržeb musí mít i tvůrci Vánoční koledy. Průměrně přijatý animák umně zpeněžuje své zacílení na rodiny. Při poklesu o 25% si připsal dalších 22 milionů. Po deseti dnech v kině přepočítávají Zemeckisovi daňoví poradci 63 milionů dolarů, Vánoční koleda půjde najisto přes stovku celkově…

Za dvěma megafláky zeje obrovská díra. Film na třetí příčce vykázal už jen šestimilionové tržby. Zisky The Men Who Stare at Goats poklesli oproti minulému týdnu o nepěkných 51%, čímž se víceméně potvrzují vlažné reakce, včetně rozpaků z k0C0URovy recenze. Nová klasika nehrozí.

Něco málo přes šest milionů hlásí i černošské oscarové želízko Precious. Ke čtvrté pozici mu stačilo nasazení v pouhých 174 kinech (dvacetkrát míň než 2012!), čímž se potvrzují předpoklady formulované v minulém box office reportu. Zrodila se další velká událost na podzimním filmovém trhu, výnosy z ní budou v řádech desítkách milionů dolarů… a to ještě nedošlo na nominace na Oscary nebo Zlaté glóby, které by několikanásobného festivalového triumfátora měly ještě posílit.

Páté Jacksonovo This Is It i šestý hororový Čtvrtý druh propadly o víkendu o bolestivých 61%.  MJ už má vyděláno, celosvětově přes 200 milionů dolarů, Čtvrtý druh bude se svými průběžnými dvaceti miliony asi vnímán studiem Universal jako zklamání.

Za dvěma stomilionovými stálicemi ze sedmičky a osmičky, romantikou Trable v ráji a hororem Paranormal Activity, uzavírá žebříček poměrně oblíbený thriller Ctihodný občan a mysteriózní propadák Richarda Kellyho The Box.

Kompletní žebříček zde.

Za týden se nenápadně představí další oscarový favorit Fantastický pan Lišák, do více kin se podívá výše zmíněné drama Precious, klasická premiéra čeká ubulené drama The Blind Side a podtaktovaný animák Planeta 51. Brutálním způsobem je ale zastíní druhý díl Twilight ságy s názvem Nový měsíc.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace