Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Foxové potřebují Oscary. Nutně.


ikona
KarelR
jeff bridgesoscar
Co přijde po Malé Miss Sunshine, Juno a Milionáři z chatrče? 

Filmová studia si v zásadě vybírají filmy podle dvou základních kritérií. První skupina má za úkol vydělat co největší balík a nikomu nezáleží na tom, jestli budou z projekcí vozit kritiky rovnou do špitálu. Ta druhá má naopak přitáhnout kladné ohlasy a především filmové ceny, které by upozornily na to, že se kravaťáci nesnaží jen tahat kapesné z nebohé mládeže, ale myslí i na náročnějšího diváka (a balík vydělat až pak).

20th Century Fox má pro tuhle práci společnost Fox Searchlight, která se specializuje právě na produkování a distribuci menších filmů, které pravidelně bodují na Oscarech. Jejich Malá Miss Sunshine a Juno v uzmuly v minulých letech sošky za scénář (Miss dokonce ještě jednu pro Alana Arkina), minulý rok potom přišel osmioscarový triumf Milionáře z chatrče, kterého ze zálohy jistil Wrestler. Letos to ale pro Foxy vypadá bledě, a tak se bude improvizovat.

Biografie Amelie Earhartové totiž u kritiků krutě pohořela, čímž šel k čertu plán A, a u nás zrušeným 500 dnům se Summer studio nevěří natolik, aby na ně vsadilo všechny karty. Sáhlo proto do zásob na příští rok a prakticky odnikud vytáhlo film jménem Crazy Heart. V příběhu stárnoucího country zpěváka, který najde novou inspiraci díky vztahu s mladou novinářkou, podle všeho září Jeff Bridges, a vůbec by měl mít potřebné parametry k tomu, aby neuniknul pozornosti Akademiků.

"Wrestler country hudby", jak se Crazy Heart začalo rychle přezdívat, má dosud neoceněnou hvězdu v hlavní roli, partu hereckých jistot kolem (Maggie Gyllenhaal, Colin Farell, Robert Duvall) a slušnou zásobu originálních písniček, což je ideální kombinace pro vybojování nějakého toho plešouna. První reakce naznačují, že by se Foxům tenhle tah mohl vyplatit, v plánu je ale ještě minimálně nějaké to ladění ve střižně. A vysypat z rukávu propagaci na poslední chvíli taky není legrace, každopádně bude zajímavé sledovat, jak tahle záchranná akce dopadne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace