Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #8 s idoly teenagerů


ikona
Cival
víkendový výplach
Odhalte tajemství Terminátora, popových hvězd a českých distributorů... 

Pokud vás znepokojila už nelichotivá momentka z klipu Miley Cyrus, co asi řeknete na Karla, Roberta a stárnoucí Kim Cattrall?

Odhalení týdne 

Tvůrci Terminator Salvation se pokoušeli roztočit marketingová kola i skrze nahotu. Do čtvrtého zářezu série byla svého času obsazena modelka Moon Bloodgood a zavčas se rozkřikla i informace, že se ve filmu objeví nahoře bez. Evidentní snaha trumfnout tělesná lákadla infantilnějších Transformerů (Megan Fox se svlíkat nemůže, to by všechna hračkářství vyplenil americký Svaz katolických matek) ale skončila na podlaze střižny. Nenechavci si museli počkat až do tohohle týdne, kdy se vyjevila ona inkriminovaná vystřižená scéna z připravované DVD edice. Její obsah je až k uzoufání nudný a působí jako další bolestivě splasklá bublina. Terminator 4 si svůj katastrofální osud prostě zasloužil ve všech ohledech...

Žebříček týdne

Časopis Empire se vytasil s velmi zajímavým žebříčkem, který vám může posloužit jako průvodce po televizních reklamách, ve kterých hrají velké hollywoodské hvězdy. V Empire vybrali padesátku nejzábavnějších. Vyhrál Bruce Willis zpívající psovi, ale i Angelina Jolie upřeně zírající do kamery nebo tančící Hulk Hogan v sobě mají cosi zvrhlého. Za vidění ale stojí víceméně všechny, hlavně japonské kousky (třeba ukázka hereckého mistrovství Nica Cage) by vám neměly uniknout.

Zajímavost týdne 

Twitter frčí jako o závod. Mikroblogy jsou mezi lidmi ze showbyznysu hodně oblíbené, i proto na Twitteru najdete víc aktivních filmařů než na Facebooku. Jmenovat je nebudu, protože by jich byly desítky. Zaujalo mě ale Twitter konto drsňáka Davida Sladea, který po režii V pasti a hororu 30 dní dlouhá noc kývl na tučný šek za třetí díl Twilight Ságy s podtitulem Zatmění. Na své stránce ale nezveřejňuje materiály z filmu (asi ani nemůže), ale dost osobité fotky. Zjevně citlivá duše tenhle David. Na Twilight emo tak akorát  A mimochodem, už má dotočeno...


(auto Belly)

Video týdne

Hugh Jackman moderovat Oscary nemíní. Akademie se proto musí ohlédnout někde jinde a klidně může pátrat v minulosti. Časy Steva Martina, Billyho Crystala a Whoopi Goldberg už jsou asi fuč, proto může dojít na Chrise Rocka, Jona Stewarta nebo nejslavnější lesbičku amerického showbyznysu Ellen Degeneres. I když ročník, který moderovala v roce 2007, patřil k jednomu z nejnudnějších. A co se humoru týče, zjevně má taky svoje rezervy, jak poznáte ze scénky s Taylor Swift (dívenka kvílející na soundtracku Hannah Montana, které holomek Kanye West zajistil doživotní popularitu). Formát Ptákovin a estrády Hogo Fogo zjevně není mrtvý. 

Distribuční manýry týdne

V plánu premiér se brutálním způsobem masakruje. A hromadně se przní distribuční názvy. Dalo by se tvrdit, že film, který je divně přeložen, se českých kin vlastně nakonec ani nedočká. Indie hitovka (500) Days of Summer, přičemž Summer je jméno dívky, se původně jmenovala 500 letních dní (náprava už byla vykonána), adaptace Where the Wild Things Are schytala titul Max a maxipříšerky, drama My Sister's Keeper pak překřtili na Je to i můj život – ani jeden z výše zmíněných kousků se ale do kinodistribuce nedohrabe. Jen na DVD se podívá i Outlander, hovadsky transformovaný ve snímek Vikingové 2, což je podobná distributorská sviňárna, jakou skýtají i zavádějící názvy Sám doma a bohatý, Bláznivá střela – Amerika v ohrožení nebo Ong-bak 2. Ještě že tu máme prozřetelnou společnost H.C.E. Ta si nejen vzala k srdci naše upozornění, že snímek Dear John by se měl jmenovat Milý Johne, ale navíc opentlila indie drama Whip It podobně znějícím výkřikem Vyfič. Konečně rebelský překlad! Tak jak se na Rebelku na bruslích - jak se film původně jmenoval - sluší a patří.

Teror týdne

Víme, že muži a chlapci jsou vůči filmovým libůstkám svých nežných protějšků výrazně méně tolerantní. Zatímco ony akceptují Chucka Norrise, Krále Škorpiona a  Lesbické hrátky 5, nenávistných reakcí na Hannah Montanu, Muzikál ze střední, Sex ve městě, Ženy nebo Twilight jsou miliony. Teprve teď ale přijde to nejhorší - dvě pekla se spojí v jedno a svět pravděpodobně shoří pod kopyty jezdců apokalypsy. Cameo si totiž v Sexu ve městě 2 střihla Miley Cyrus (aka právě zmíněná Hannah Montana), aneb mladé opovrhované maso se smísilo s masem už poměrně zteřelým a celkově poněkud prošlým, jak můžete poznat z fotky Kim Cattrall (copak Sex ve městě poběží až do sedmdesátky?). Miley Cyrus se prý splnil životní sen, což mi přijde informace poněkud zarážející. Miley je totiž idolem třináctiletých puberťaček a sama ještě nedorostla ani sedmnácti let. O nepřístupném filmu a seriálu by tedy neměla mít pomalu ani páru. Jenže kudrnatá hvězdička se z lásky k Sexu ve městě vyznala už dřív, přesně v patnácti letech... I u Disneyho zjevně nedbají na dvakrát cudnou výchovu.

Herecká přiznání týdne

Před pár dny vyplulo na povrch, že Willem Dafoe měl ztvárnit Bruce Waynea v původních Batmanech Tima Burtona! Je to hodně děsivá představa, protože Dafoeovy ďábelské oči jej vždy předurčovaly k hraní záporáků (třeba v Nebezpečné rychlosti 2 a Spider-manovi) i jinak znepokojujících postav (viz Ježíš v Posledním pokušení Krista nebo jeho protipól v Antikristovi). Na IMDb byl právě proto Dafoe uváděn jako neúspěšný adept na Jokera, ve skutečnosti se ale mohl navléct do kostýmu místo Michaela Keatona.
Zpovídal se i Ewan McGregor, který přiznal, že když viděl oscarového Daniela-Day Lewise v Mojí levé noze a hlavně Ve jménu otce, chtěl se vykašlat na herectví. Věděl, že takové brilance nikdy nedosáhne... a měl pravdu.
A konečně se o svém herectví nahlas rozmluvil i idol ze Stmívání Robert Pattinson. K vymodelování Edwarda mu prý jako předobraz posloužil zejména James Dean v Rebelovi bez příčiny. Pomiňme teď, že Pattinson urazil můj oblíbený film i to, že si nevšiml, že v Rebelovi nikdo nenosil půl centimetru vápna na obličeji, a hleďme do budoucna. Příště ať si vezme za vzor Bruce Willise. Variaci na Johna McClanea nebo Joe Hallenbecka by Twilightu hodně prospěla.

Stěrka týdne

Jan Kraus na své zahraniční vzory nemá, to musí potvrdit každý, kdo viděl pár amerických talk show. Jedním z nejzábavnějších moderátorů je Jimmy Kimmel. Když dělal rozhovor s Melissou Joan Hart, která zrovna vystupuje v pořadu Dancing With The Stars, tedy v americké obdobě StarDance, otevřela si na něj herečka pusu (proslavila ji navždy role teenagerské čarodějnice Sabriny - ano, řeč je o seriálu, který běžel v druhé půlce 90. let a na českých TV možná rotuje dodnes). Kimmel ale rychle vrátil úder.

Neangličtinářům se vyplatí vysvětlit, že Kimmel se zeptal, jestli využila na parketu svých čarodějnických schopností. Melisse to nepřišlo jako moc dobrý fór - a fakt nebyl - a tak se obořila, že to je hodně slabý, oprýskaný humor. "Dobrý leda tak pro rok 1996," poznamenala. Kimmel se ale nenechal zahanbit a dodal "No jo, ale upřímně řečeno: Ty taky."

Hádanka týdne

Minule jste snadno poznali Scarlett, J´Lo a Natalii, teď to bude těžší. Na obrázku je herecká hvězda z jednoho filmu Miloše Formana:

Rozloučení...

Zdar za týden. Kdo nepřijde a nedodá omluvenku, tomu tlumočím vzkazy od dvou mistrů a velkých našich vzorů:

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace