Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Keiry bude My Fair Lady


ikona
KarelR
keira knightleyremake
Čeká nás další dávka Keiry v korzetu. Kdo za ní bude zodpovědný a jak se celá tahle událost semlela? 

UPDATE: Joe Wright tuto zprávu bohužel popřel.

Muzikálové remaky nejsou v poslední době nic neobvyklého, doposud se ale sahalo prakticky výhradně do osmdesátek. Měli jsme tu přelakovaný Hairspray, v Americe právě teď řádí nová Sláva a na obzoru se rýsují Footloose a Hříšný tanec pro novou generaci. Britové to ale chtějí trumfnout, a tak si vyšlápli ještě dál. Až do roku 1964 pro My Fair Lady.

O tom, že se dočkáme další filmové verze slavného Pygmalionu, se ví už nějaký ten pátek, a dokonce je potvrzené, že si v hlavní roli Lízy zazpívá Keira Knightley. Co je tedy nového? Jedna důležitá věc. Scénář Emmy Thompson, která se kdysi blýskla skvělou adaptací Rozumu a citu, totiž do svých rukou nakonec nevezme Danny Boyle (kolem projektu nějaký čas kroužil), ale Joe Wright. Znamená to pro něj třetí spolupráci Keirou, a pokud jste viděli Pýchu a předsudek a Pokání, asi víte, že teď můžeme začít očekávat velké věci. Pořád tu sice přetrvává pocit, že jde v podstatě o zbytečný remake, ale s Wrightem na palubě se výrazně zvedá naděje na předělávku, u které nebudeme jen ve vzteku vzpomínat na originál.

Třetí párování dua Wright-Knightley ale nebylo zrovna plánované, protože jde vlastně o nouzovou výplň režisérova rozvrhu. Wright měl po neúspěchu Sólisty zamířit zpět do historických reálií s Cate Blanchett a filmem Indian Summer, pojednávajícím o konci působení Britského Impéria v Indii. Nastaly ale problémy kolem příběhu, protože se indická vláda a studio nemohly dohodnout na tom, zda půjde o romanci, nebo se údajné vztahové pletky britské místokrálovny a indického předsedy vlády budou tutlat. Universal následně od projektu odstoupil, a protože tak Wright přišel o potřebné finance, musel jej uložit k ledu.

Na závěr se ale ještě na vteřinku vrátím k remaku My Fair Lady, u kterého už je potřeba jen obsadit roli profesora Higginse. Nepříliš věrohodní vrabci si totiž štěbetají jméno Daniel Craig a upřímně nevím, co si o tom myslet. Chtěli byste, aby tenhle part odzpíval zrovna pan Bond, nebo máte mnohem lepší tip?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace