Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #7 o JAR a chlupech


ikona
Cival
víkendový výplach
Už tradičních deset drobků ze světa filmu, které jste nepotřebovali znát, tentokrát s Angelinou Jolie, Charlize Theron, Oprah a hlodavci... 

Když je tu víkend, pak se tu musí někde i vyplachovat. Tentokrát takřka výhradně o lepých herečkách, zvířátkách a jedné prezidentské legendě... 

Perla týdne

Sedmnáct let po rozhodnutí o rozdělení federální republiky se nám asi po sousedech stýská. Hrajeme spolu rádi fotbal, prudíme společně Evropu kvůli Benešovým dekretům, pořádáme Česko Slovenskou Superstar, jejíž vítěz má být hvězdou v Čechách i pod Tatrami. A teď budeme i dvojjazyčně dabovat filmy! Možná jste se už lekli v kině, kde rotuje česko-slovenská upoutávka na pokračování chlupaté upištěnosti Alvin a Chipmunkové. Pokud jste ještě neměli to štěstí, okoštujte TADY DOLE NA WEBU. Trailer je samozřejmě pořád stejně pekelný, jeho nesnesitelnost by nešlo otupit nebo naopak prohloubit ani dabingem arménsko-ugandským. Větší WTF vás každopádně na domácí trajlerové scéně asi nějakou chvíli nepotká. 

Avízo týdne

„A teď mě, puso, na chvilku omluv, já si jdu dát Chlupatou pomstu.“ Pokud tohle řeknete své přítelkyni, pravděpodobně zbledne a pomyslí si, že se jdete ukájet do obýváku nad vyhlášenou hitovkou z nějakého pornokanálu vaší kabelovky. Nic na tom nezmění skutečnost, že dnešní doba chlupům nepřeje, že se všechno holí dohladka. Název Chlupatá pomsta prostě evokuje film silně bobrovitého typu, prošpikovaný sexuální tenzí a vyhrocenou erotikou. Jenže pod tímhle názvem se neskrývá Základní instinkt 3 ani další seriózní celovečerák Mishy Barton, nýbrž rodinná komedie Furry Vengeance od režiséra Prostě sexy Rogera Kumblea. V hlavní roli Brendan Fraser a spousta naštvaných lesních zvířátek, které protestují proti místní výstavbě domů! CZ premiéra je zatím nahlášena na duben 2010, což je škoda, protože sen o paralelním uvedení Bobra Jodie Foster a Chlupaté pomsty, se nám pomalu ale jistě rozplývá.

Video týdne

Dnešní video se sice válí po netu už měsíc, ale kdo jej neviděl, toho by pár minut s ním rozhodně mělo potěšit. Show Oprah Winfrey pořád není našincům úplně notoricky známá, pozorný filmový fanoušek o ní ale musí vědět víc než dobře. Ve třetině filmů se na ní odkazuje, v polovině dílů seriálu 30 Rock se jí skládá hold, slavná černošská moderátorka navíc občas kývne na cameo a letos jde jako filmová producentka rovnou po Oscarech (skrze snímek Precious). A to jsem ani nezmínil, že si v její show málem zničil kariéru Tom Cruise, během dnes už legendárního zamilovaného pohovkového výstupu. Zkrátka, důležitá součást filmového světa… Oprah zahájila už 24. sezónu své show, a to velmi velkolepým způsobem. Black Eyed Peas (tahle banda je už taky hodně filmová, z celé řady projektů se vyplatí zmínit Will.I.Amovu roli z Wolvieho a Fergie v blížícím se muzikálu Nine) stvrdili svou nadvládu nad hitparádami nejznámějším singlem z jejich nového alba, jehož koncertní - a hlavně divácké - provedení vás možná donutí řvát stejně nadšeně jako Oprah. Kam se hrabou akce T-Mobileu a obdivovatelů Michaela Jacksona, to se nedá srovnat… :-)

Plakát týdne

Clint Eastwood kutí další oscariádu, tentokrát očividnou už od první zmínky. Drama Invictus má totiž na plátně oslavit jihoafrického prezidenta Nelsona Mandelu, Matt Damon tu bude hrát rugby a vůbec všechno nasvědčuje tomu, že film zároveň vyhoví politické objednávce a zároveň zvládne přinést dost vcelku neokoukaných prvků, herecké brilance a režijní suverenity. Vůbec největší šanci na sošku má Morgan Freeman – vysoký bohém s náušnicí si zahraje tělesně nevýrazného politika, který nejdřív strávil čtvrt století ve vězení, a pak ho začaly milovat všechny světové celebrity. Nebo tak nějak. Protože se film točí za americké peníze, došlo se ke zjištění, že jej musí hrát Freeman. Jelikož má černou pleť, africký nos a šedé vlasy (a září na plátně už pár desítek let…). Nic proti tomu, podoba nemusí být úplně přesná -  je nicméně vtipné, jak se tvůrci pokouší podobnost vizáží vyvolávat alespoň prvním plakátem, kde je Freeman vyphotoshopovaný, shrbený a zády otočený… přesně k obrazu Nelsona Mandely.

 

Falešná úmrtí týdne 

Všichni tam jednou musíme. Kombinace moderních technologií a slávy ale odchod do věčných lovišť výrazně urychluje. Alespoň dočasně. Díky Twitteru, Facebooku, Wikipedii a hlavně lavinovému šíření informací se fámám velmi dobře daří, a tak internetu umí na pár minut pohřbívat kdekoho. O tom, že nezemřel, musel veřejnost přesvědčovat Jeff Goldblum, výraznější kachnou byl i skon Harrisona Forda, méně zásadní pohřby se konaly na účet Natalie Portman, Matta Damona, Willa Ferrella, Toma Hankse a Toma Cruise (ty jste na rozdíl od skutečné smrti Michaela Jacksona asi ani nezaznamenali). Nedávno se na onen svět měl odebrat Kanye West kvůli automobilové nehodě (za fámou stál nejspíš nějaký fanoušek Taylor Swift) a naposledy i Zach Braff. Ten následoval příklad Jeffa Goldbluma a potvrdil své dobré zdraví dokonce videem. Docela sympatickým videem. Otázkou zůstává: Kdo půjde pod kosu příště?

BRAFFOVO VIDEO ZDE

Polibek týdne

Chtěli byste?

Nedivil bych se vám, kdyby ano... Stačí mít 140 tisíc dolarů a na dvacet, ehm, sekund může být vaše! Charlize Theron se rozhodla zase jednou pomoct charitě a nabízela výlet do Jižní Afriky, na MS ve fotbale, safari a setkání s výše zmíněným Nelsonem Mandelou. Kdo zaplatí víc, toho bude odměna. Odezva se rovnala pouhým 37 tisícům dolarů, což naší snaživé Charlize přišlo málo, a tak nabídla sedmisekundovou líbačku za 130 tisíc doláčů. Jedna prostopášná žena ale nabídla 140 tisíc dolarů za dvacet sekund a bylo vyděláno. Doufám, že na příští dražbu pozve Charlize i nás, dáme dohromady drobáky z prasátek a to by bylo, aby si někdo nešáhl. 

Výrok týdne

"Všichni herci by druhý díl uvítali a přemlouvají ji," líčí Dana Morávková. A co o možné "dvojce" říká sama Poledňáková? "Vyloučit ji nemohu," přiznává režisérka, "ale držím se své zásady nic dopředu neslibovat, abych to nezakřikla." cituje iDNES slovutné tváře zpoza Líbáš jako Bůh.

Zvlášť po „výborných“ ohlasech na 2Bobule mi řeči o dvojce nedělají dobře. Opravdu jsme tolik zhřešili, že nás musí osud trestat a rozpoutat sequelové šílenství naplno? Pokud ano, tak to chce rovnou odvolat Jiřího Pomejeho z JIPky, na které dost možná pořád leží Iveta Bartošová, a dotáhnout to s jeho pomocí rovnou na trilogii, přesně po vzoru Kameňáku. To by teprve bylo! Oldřich Kaiser koneckonců vymyslel už během premiéry název pro dvojku (Pícháš jako Ďábel), i se slovem líbáš si lze lecjaké vylizovací názvy domyslet. Koneckonců, filmy Marie Poledňákové jsou zejména o sexu, takže by to sedělo...

Fakta týdne

Čtyři týdny se na čele domácího kasovního žebříčku držela morčata z jednotky G-FORCE. Nevím, jak přesně to dokázala, snad filmuchtiví špunti dali na naše pozitivní ohlasy (vždycky nás četlo hodně dětí) a ukecali rodiče, ať je vezmou do kina. Každopádně G-FORCE vydělávají a už na ně přišlo přes 130 tisíc diváků. Svou roli v tom jistě hraje jednak dabing a zacílení na rodinky, a pak samozřejmě slušné nasazení do 3D sálů. Neokoukaná technologie nese víc peněz. Což jenom potvrdil víkend minulý, kdy se na čelo prodral Nezvratný osud 4, taktéž ve 3D! Stereoskopická revoluce dorazila i k nám – vezměte cokoliv a vytáhněte to do třetího rozměru a máte hned spoustu korun navíc. Divte se pak Atypfilmu, že do kin protlačí i hrůznou Noc oživlých mrtvol 3D. Moc pozitiv na tomhle trendu ovšem nevidím.

Mimochodem oba filmy vytlačí o tomto víkendu 2Bobule, které za první dva dny promítání vidělo 25 tisíc nenáročných diváků. Dvířka ke snímku 3D Bobule se otevírají dokořán...

Nepovedený bulvár týdne

Jako člověka zajímajícího se o umění kulinářské (Jdi do nich, Zdeňku!) jsem se chystal na krátké pojednání o kuchařských úspěších Angeliny Jolie. Zámořský bulvár se vytasil se zprávou, že Angelina i při své extrémní vytíženosti dělá radost svým dětem a že svému synkovi Maddoxovi upekla jednoduchý No Bake Cake (neboli dort bez pečení) podle instrukcí populární Sandry Lee. Ta hospodyňkám radí, jak doma rychle a jednoduše spíchnout dobré jídlo, a zpovědí Angeliny byla samozřejmě dojatá a všelijak jinak nadšená. Pokoušel jsem se onen dort vygooglovat, ale výsledkem byl jen vpád na jakési zavirované stránky a uvržení počítače rodičů (není nad to psát články na návštěvě) do neutuchajícího AVGčkového pekla. Takže máte smůlu. Můžu jen říct, že doufám, že ten dort vypadal nějak takhle (jak linkují na SlashFilmu jednu z mnoha starwarsáckých geekovských vychytávek). Pak by měly recepty Sandry Lee opravdu Sílu. 

Hádanka týdne

Dnes enormně lehká, ovšem možná pro leckoho o to zajímavější. Poznali byste tyhle krásky?

  

Za týden výplachu zdar!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace