Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney, Pixar, del Toro a budoucnost


ikona
st39.6
disneyguillermo del torojason segelpixar
Studiu Disney začíná v žilách tepat čerstvá krev, šup s ní pod zkumavku! Aneb tuna informací z D23... 

Být fanouškem Disneyho se vyplatí, tedy alespoň v Americe. Zábavní gigant tu počínaje tímto rokem bude pořádat fanouškovské sjezdy, na kterých se každý návštěvník ocitne doslova v centru veškerého dění. Vždyť Disney si na D23, jak se sjezdu říká ("D" jako Disney a "23" jako rok založení studia - 1923), schoval celkem podstatné novinky, z nichž se samozřejmě většina týká filmového světa. V liště na hlavní straně už jste si mohli přečíst název čtvrtých Pirátů z Karibiku (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides), to je ale to nejmenší - Del Toro otevírá vlastní label, své další filmy potvrdili Tim Burton, Robert Zemeckis nebo Jason Segel, pár dní před D23 navíc Pixar prozradil několik podrobností o svých budoucích projektech ... kolem Disneyho je prostě humbuk a není to jen koupí Marvelu (o které se na sjezdu paradoxně moc nemluví).

Začněme hezky odspodu, tedy od mořského dna. Znovu se k němu totiž potopíme ponorkou plnou lásky, míru a hudby. Žlutou ponorkou. Robert Zemeckis potvrdil, o čem se už nějakou chvíli mluvilo, tedy že bude režírovat remake slavného beatlesáckého filmu Yellow Submarine. Samozřejmě by to nebyl Zemeckis, kdyby netočil performance-capture metodou a v 3D. Po Polárním expresu, Beowulfovi a Vánoční koledě už od něj nikdo nic jiného nečeká. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se popere s obsazením a výtvarnou stránkou. V původní Žluté ponorce z osmašedesátého si totiž zahrála celá skupina Beatlesáků (respektive "zamluvila", je to animák) a film, nesoucí se v duchu šedesátých let, byl jedna velká psychedelická jízda. Jeho kouzlo bude těžké zopakovat, zvlášť, pokud budou postavy podobně mrtvolné a gumové jako v Zemeckisových předešlých filmech. Vůbec bych se mimochodem nedivil, kdyby Zemeckis na tváře nějakých divadelních herců natáhl obličeje Lennona, McCartneyho, Ringa a Harrisona. Dobrá zpráva je, že se díky dohodě na právech podařilo Disneymu protlačit do budoucícho filmu šestnáct beatlesáckých hitů.

Méně psychedelická jízda budou další Divočáci (Wild Hogs 2: Bachelor Ride). Oficiálně byly spuštěny jejich přípravy a ... to je vlastně všechno. Travolta a spol. se zřejmě vrátí, jednička totiž solidně vydělávala a druhý díl slibuje příjemné honoráře. Když už jsme u těch sérií, John Carter of Mars Andrewa Stantona (Příšerky s.r.o., VALL-I, Život brouka, Příběh hraček 1 a 2 ...) bude první díl z chystané trilogie, což zní jako dobrá zámínka k výrobě tuny licencovaných produktů.

Pixar je v ráži, takže i u něj ještě pár vět zůstaneme. Přípravy filmu Rapunzel (CG animace, co chce vypadat jako animace ruční ... taková klasika s princeznou uzavřenou ve věži a tak) dospěly do stádia obsazování hlavních hlasových rolí - tu úplně nejhlavnější dostala Mandy Moore (ne, že by na tom záleželo, ale takhle vypadá, když sedí na skútru...uáááá;). Vedle ní se pak ozve Zachary Levi, známý jako seriálový Chuck. Mnohem zajímavější je nejnovější hlasové obsazení třetího Toy Story: jednu z nových postav nadabuje Timothy Dalton. To je ten Bond. James Bond. Jeho nový přírůstek do rodiny hraček se bude jmenovat Mr. Pricklepants a spekuluje s o tom, že by mohl být hlavní záporák. Zápletka třetího Toy Story se má motat kolem útěku z jakéhosi dětského koutku, kde hlavní hrdinové trpí pod rukama malých capartů.

Další chystanou pixarovkou jsou druhá Auta a když už nic víc, studio prozradilo část jejich zápletky spolu s novou postavou. Ta se bude jmenovat Finn McMissile a měl by to být tak trochu Aston Martin s duší Jamese Bonda. Cool. Tenhle bourák prý společně s vrátivším se Bleskem McQueenem zažije "hitchcockovskou záměnu identity". Pokud máte odpověď na otázku "WTF?", nestyďte se o ní podělit v komentářích.

Pryč od Pixaru, přes další Burtonův film Frankenweenie (režie není jistá), až k Jasonu Segelovi. To je ten, co Tedovi pomáhá najít manželku v How I Met Your Mother a v Kopačkách neustále ukazuje piňďoura. Segel už dlouho připravuje "muppet-movie" a zatímco doteď se o něm mluvilo jako o mrtvém projektu, nejnovější zprávy tvrdí opak: The Cheapest Muppet Movie Ever Made!, jak se bude jmenovat, je stále v přípravě. Stále je to Segel, kdo má na starost scénář, a stále je to on, kdo bude psát hudbu a taneční čísla. Překvapeni? Zbytečně, vždyť draculovský muzikál byl dost možná to nejlepší na celých Kopačkách, Segel navíc píše i hudbu do Get him to the Greek.

Ale to nejzajímavější na konec. Studio Disney otevře nový animační label Double Dare You a celý ho bude mít na starost Guillermo del Toro. Co to znamená? Že veškeré filmy vzešlé z DDY budou pod produkčním dohledem režiséra Hellboye a Hobita. Chce se zvolat, že je Guillermo zřejmě naprostý blázen, protože množství budoucích projektů (ať už producentských nebo režijních) v jeho filmografii začíná být absurdní (stačí mrknout na IMDb profil). Polovina rozpočtu Hobita zřejmě padne na vypěstování Guillermových klonů. Druhá na stravu.

Double Dare You by mělo přinést animované filmy, na které u Disneyho nejsme moc zvyklí - mrazivé, s hororovým námětem, přitom pro celou rodinu. Dá se tušit, že minimálně po výtvarné stránce budeme z většiny cítit del Torův styl, na to jeden z klonů dohlédne. Aby toho nebylo málo, mexický filmař některé ze snímků od DDY hodlá i režírovat (opět se nabízí otázka, jak to, sakra, chce stíhat) nebo alespoň psát - ostatně "debut" DDY, pojmenovaný Trollhunters, je právě z jeho hlavy. Už mám jasno. Del Toro se upsal ďáblu. Několikrát za sebou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace