Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spideyho kroky k dalším dílům


ikona
Cival
spider-manspider-man 4
 

Když Sam Raimi uvedl do kin Spider-Mana 2, měli jsme ho málem za boha a nestyděli se za to. Raimi vykopl Spideyho mezi nejnašláplejší popcornové blockbustery, které se nestydí být pro celou rodinu a nehalí se do temnoty. Jenže pak přišla trojka s hitlerovskými tanečky, přebujelá v každém aspektu… a očekávání šla k nule.

Jenže penízků se vysypalo požehnaně a Raimi se začal lehce kát, že pokud dostane i čtyřku, chyby odchytá. Dostal ji. A s navrátilci Tobey Maguirem a Kirsten Dunst už se chystá další díl na květen 2011. Na jeho začátku stál scénář Jamese Vanderbilta, později přepracovaný k Raimiho spokojenosti. U Sony ale s Vanderbiltovou prací problém nemají, a tak jej najali na nalajnování dalších dvou dílů. Idea je taková, že čtyřka, pětka a šestka buď zformují další „polootevřenou“ trilogii, jejíž dramatický oblouk skončí až v šestce, nebo se stane textzákladem pro novou Spider-Manovskou sérii, v níž by už nebyly staré známé obličeje, ale herci noví. To kdyby čtyřka zase selhala a muselo se restartovat.

Je to informace zajímavá, ale moc klidu a jistoty Spideyho fanouškům nepřidá. Raduje se jen James Vanderbilt, jehož jméno rychle stoupá v hollywoodské hierarchii. Vanderbilt přitom dosud stihl napsat vlastně jen Fincherova Zodiaca, dosud nedotočenou comicsovku The Losers nebo supertrapné Zelené peklo – ano, ten film s jedním z nejhorších scénářů v historii. Ale co na tom. Oscarový Paul Haggis taky podporoval Chucka Norrise psaním Walker Texas Ranger a ve filmografii Akivy Goldsmana (plešin za Čistou duši) figurují takové skvosty jako Batman a Robin nebo Šifra mistra Leonarda. Na minulost se nehraje, důležité jsou jen dny – a filmy – příští.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace