Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsový drsňák Lobo měkne


ikona
Mr. Hlad
joel silverlobo
 

Každé studio chce svůj comics. Náklady jsou sice na natočení nějakého toho superhrdinského příběhu vysoké, ale fanoušků je po celém světě hodně a návratnost je tak většinou více než solidní. A když se film chytne, může studio každé dva roky vyrukovat s pokračováním a udělat si tak úspěšnou sérii, díky jejímž výdělkům se dají sponzorovat umělecky ambiciózní dramata o rozpadajících se rodinách vysloužilých zedníků, kteří při nehodě s míchačkou přišli o obě ruce.

Jsou ale i výjimky. Nedávný Punisher: War Zone ukázal, že samotné jméno comicsové předlohy nestačí a chce to do hlavní role někoho s alespoň trošku známějším obličejem a také trošku toho „rodinného přístupu,“ tedy žádné vybuchující hlavy, utrhané končetiny a krvavé fleky po stěnách. Tvůrce Matrixu Joel Silver to ví, a proto svůj filmový comics hodlá přizpůsobit trhu. Bohužel v tomhle případě jde o hodně blbý nápad. Poslední Czarnian, třímetrová modrá hromada svalů vypadající jako fanoušek Iron Maiden a Velkej šéf jménem Lobo totiž politicky korektní ve své comicsové podobě být nedokáže.

A nikdo to po něm ani nechce. Lobo, jehož brutální a černohumorné příběhy jsou známé i českým comicsovým fanouškům, v podstatě celý stojí na absurdním násilí a na scénách, v nichž hlavní hrdina cpe někomu do hlavy postel nebo se nechá roztrhnout na dvě půlky traktorem, aby pak znovu ožil a změnil se v gigantického masožravého šneka. Joel Silver by však chtěl tomuhle sympaťákovi napařit přístupnost PG-13, což znamená, že o fanoušci přijdou o všechnu lobovskou srandu. Je to docela škoda, na druhou stranu Silver slibuje, že technologicky se chce inspirovat u Cameronova Avatara, takže minimálně po trikové a vizuální stránce by Lobo mohl stát za to.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace