Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oscar skoro pro každého


ikona
Mr. Hlad
oscar
 

Říká se, že lidé si nepamatují loňského držitele Oscara. Rozhodně to není univerzální pravda a bezpochyby záleží na tom, jaké kvality vítězný film měl, kolik dalších plešounů si jeho tvůrci odnesli a jaká byla konkurence. Každopádně ti, na které Oscar nezbyl, většinou v zapomnění končí. A teď jich bude mnohem víc.

Na začátku léta, je sice ještě opravdu velmi brzy na to přemýšlet, které filmy se o Oscara utkají. Většina ambiciózních dramat a filmů, které v sobě mají alespoň trošku umění, se do kin dostává na podzim. V létě nás zkrátka čekají naštvaní roboti, výlety do vesmíru a další návštěva kouzelnické školy. Každopádně akademie, která rozhoduje o tom, kdo se o nejprestižnější filmovou cenu utká, bude mít teď trošku jednodušší práci. Po více než šedesáti letech se totiž vrací ke kořenům a v kategorii „nejlepší film“ bude soutěžit ne pět ale rovnou deset filmů. Všichni dobře víme, že během roku se sotva urodí ta pětice (vždycky je tam minimálně jeden film, u kterého je jasné, že je do počtu) a ve výsledku nás tedy nejspíš čeká jen to, že průměrné kousky si budou moci na plakát napsat „nominace na Oscara za nejlepší film.“ Prezident akademie Sid Ganis alespoň potvrdil, že vítěz bude stále jeden. Kdyby byli dva, byla by tahle změna alespoň trošku k něčemu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace