Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Don Quixote zase ožívá


ikona
Mr. Hlad
johnny deppterry gilliam
 

To, že Terry Gilliam patří mezi největší filmové smolaře, všichni vědí. Málokterý jeho film spatřil světlo světa v té podobě, jakou si představoval režisér. Hádky s producenty u natáčení Kletby bratří Grimmů vrcholily vyhazovy a návraty na plac, aby z originálního filmu byla ve výsledku průměrná akční fantasy pohádka s Tomášem Hanákem v roli vlkodlaka. Avšak oproti tomu, co Gilliam zažil s The Man Who Killed Don Quixote to byla ještě těžká pohoda.

Konec konců stačí se podívat na dokument Ztracen v La Mancha. The Man Who Killed Don Quixote se natáčel jen pár dní, ale během té doby se Gilliam musel porvat s faktem, že většina jeho kolegů neuměla anglicky, že Jean Rochefort je těžce nemocný a že obří bouře zlikvidovala většinu kulis. Gilliam se však nevzdává a svůj vysněný projekt se snaží dotáhnout do konce za každou cenu a teď se konečně zdá, že by mohl mít kliku. Na festivalu v Cannes totiž oznámil, že Johnny Depp stále počítá s hlavní rolí. A když už může před producenty machrovat s jeho jménem, bude shánění peněz mnohem jednodušší. Právě peníze jsou teď prý tím největším problémem, ale jakmile se seženou, může se začít natáčet. Po devíti letech se tak snad Gilliam vrátí ke svému vysněnému projektu. Uvidíme, jestli bude výsledek zajímavější než sledování toho, jak film přichází na svět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace