Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Skalpel: Transformers 2


ikona
Cival
mz skalpeltransformers
 

Tak se nám začaly zase rojit trailery na megahity. Pravý čas na umytí našeho MZ skalpelu a několikeré říznutí. Tentokrát naše pitva nebude tak informačně žhavá, protože už jsme měli tři příležitosti si Transformery prohlídnout a diskutovat o tom, kdo, kde, jak a proč u toho fluše šroubky. I tak by vám tahle detailní prohlídka Bayova trháku mohla přijít vhod, tož hurá do toho.

 TRAILER KE ZHLÉDNUTÍ ZDE

Na úvod samozřejmě musí přijít Bumblebee, kterého má Sam pořád zaparkovaného v garáži. Jak už ale víme z proma přímo od Michaela Baye, mít brečícího robota přímo na pokoji na koleji není zrovna cool, a tak se Sam vydává za vzděláním bez něj. Alespoň dočasně.

A hned přijíždí do Princetonu, kde se připomínají rodiče a hlavně hláškující tatík, což můžeme interpretovat jako klid před bouří. Kdo nenaváže kontakt se Samem během expozice, ten už to potom nestihne, totéž bude nejspíš platit pro komediální vsuvky rodičů (které, ač se to nezdá, měly v jedničce dost zásadní úlohu), protože těžko očekávat, že by se Witwickyovic rodinné blábolení přesunulo i do egyptského finále.

Nejdůležitější momentka z celého traileru, podle spoilerů z uniklého scénáře čeká Megan Fox na opravu podvozku. Nehlaste se všichni.

Michaelu Bayovi leckdo vyčítá, že jsou jeho filmy odtržené od reality, tady ale vidíte jasný důkaz, že to není pravda. Ztepilá Mikaela je oblečená a obutá přesně tak, aby bylo poznat, že na rozdíl od Sama nemá na to studovat vysokou školu. Její kariéra poběží asi trochu jiným, chlípnějším směrem. Doufejme, že Bay jí bude brzo věnovat spin-off s ratingem NC-17.

Škola je hezká věc. Jak by řekl Jiří Sovák: „Tam ti máš křídu, houbu, tabuli“. A taky jednoho magora, který začne vidět pradávné symboly a mezi nimi občas i zatraceně živé roboty. Ve střemhlavé montážní sekvenci, jak z Rekviem za sen Darrena Aronofského, se třikrát mihne i Fallen.

V jedničce kostka, ve dvojce pazourek. Výtvarný styl ale zůstal zachován.

Mimochodem něco velmi podobného jako Sam dělal už několikrát Indiana Jones, o postavě Richarda Dreyfusse z Blízkých setkání třetího druhu ani nemluvě (ten si akorát své vnuknutí nehloubil pérořízkem do země, ale plácal ho z hlíny). Už poznáváte duševní pochody strýčka Spielberga, jenž dozoruje Transformers z pozice producenta?

Najdi pět rozdílů, část 1. (Transformers vs. Transformers 2 aneb říkal někdo, že sequel se pozná podle toho, že je tam všeho víc?)

Optimus Prime přichází světu znovu oznámit, že v nekonečné válce mezi tisícitunovým šrotem hraje pidižvík Sam zase zásadní úlohu. Tajně doufám, že ve trojce už tuhle „náhodu“ Shia alespoň shodí nějakou hláškou.

Najdi pět rozdílů, část 2. (Armageddon vs. TF 2 aneb sprcha meteoritů z 90. let vyhrává na body)

Najdi pět rozdílů, část 3. (Pearl Harbor vs. TF 2 aneb roboti vítězí, protože nenabízí brečícího Cubu Goodinga jr. Alespoň zatím.) Už od prvního SuperBowl Spotu se spekuluje, že tuhle rotyku způsobí Megatronovi kánoši, kteří svého kápa chtějí vytáhnout ze dna Mariánského příkopu. Nic nenasvědčuje tomu, že by to neměla být pravda.

První záběr v traileru na vyloupnutého Demolishora. Tohohle pacifistu jsme si užili už v předchozích ukázkách. Na jeho zápolení s Optimem u bortícího se mostku tentokrát nedošlo (až v kině), každopádně představíte-li si ho jako šestinu Devastatora, pak hlavní mrcha Bayova bijáku musí budit v předstihu váš respekt. Autoboti vedle něho budou vypadat jako Jirka Krytinář na přídi Titanicu.

Čtvrtou část testu „Najdi pět rozdílů“ vynecháme, protože u takhle trademarkového záběru bychom se utípali k smrti. Každopádně je dobře, že se Michael hlásí ke svému stylu a nebojí se začít dělat cool chlapíka i ze Shii. Třeba dostane v trojce konečně i bouchačku.

Traileroví masteři zjevně jedou podle jednotného mustru. V  traileru na první díl padla zhruba po minutě věta „What you´re about to see is totally clasified“, v ukázce na dvojku John Turturro používá ve velmi podobné chvíli velmi podobnou větu, jen s formulací „top secret“. A jako správný šašek přidává bonmot o své matce.

Off-topic poznámka na okraj pro fanoušky jiných sérií: Nevím proč, ale pořád mám pocit, že na té skále stojí George Lucas. :-)



A teď vítejte v pořadu Vypadáš skvěle. Pan Megatron dlouho zanedbával svůj zevnějšek, stačí ale pár kosmetických úprav a z hromádky šrotu je rázem robotický Ian Thorpe. Co na proměnu a tuning říká naše černovlasá porotkyně?

Malé defilé konzerv: V New Yorku na mostu hlídkuje Mixmaster, zjevně americký patriot…



… z dřívějška už známe libově nadesignovaného Fallena…



…a Barricade (v jedničce policejní Mustang, tentokrát sportovní Audi) zachycen uprostřed transformace, také trailerový evergreen.

Pamatujete si na ikonický záběr z Desperada, na němž vláčel Antonio Banderas Salmu a za nimi to bouchalo? Michael Bay se rozhodl pro nový level, a tak odpálil petardy přímo pod zadkem Shii a Megan. Bumblebee jen civí…

…ale brzo si to rozdá na férovku s Rampagem, jedním z Constructiconů.

Tohle neuměl ani DeLorean aneb začátek Bayovy reklamy o výhodách šrotovného.

Upgradeovaný Megatron si bere Sama do parády, a to víc než důkladně…

…starému brachovi musí příběhnout pomoct sám Optimus. Na decepticonskou přesilu vytahuje mečíky, jednu z klasických hračkářských propriet, ve filmu se hodí na souběžnou likvidaci více parchantů. Z dřívějšího proma už víme, že pozitivní výsledek rozhodně není jistý, koneckonců v lese je toho železa nějak moc (a rozhodně převažují Decepticoni).

Shia zvedá v nejokázalejším záběru celé ukázky tajemný artefakt, který připomíná něco mezi bederní páteří Predátora a stolním těžítkem Fallena.

A konečně velké finále u pyramid. Roboti si budou zase hrát se stíhačkami pozemšťanů, vy si ale všimnětě nad pyramidou účelných háčků, které plecháči umí využít ke zpříjemnění výšlapu.

 Ve finální koláži pak mj. dojde na Shiu vyslýchaného (a fackovaného!) minirobůtkem zvaným The Doctor. Radši si zkontrolujte svůj mikroskop jestli ho náhodou nemáte i vy doma ve skříni.

Megan spěchá narukovat, aby se na plátně zas na chvíli připomněli Josh Duhamel a Tyrese Gibson, přeživší vojáci z jednotky…

…a Shia už tradičně prchá před Megatronem, který se i v zemi písku chlubí svým vylepšeným designem.

Konečně třešinka s Devastatorem, mrchou složenou hned ze šesti Constructiconů, kterou si můžete prohlédnout v celé kráse. Ale rychle, ať to stihnete dřív než shltne všechen africký písek a s ním i každou malou mašinku, co váží jen pár tun. Tsss, takoví trpaslíci… kdo na ně bude v kině zvědavý?

 

Ano, bude to velké.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace