Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Před Wolviem táhla erotika


ikona
Cival
tržby
 

No to jsou zase věci! Žánr béčkového erotického thrilleru nám vylezl ze zapomnění a naprosto suverénně rozbil bank. Nepotřeboval k tomu velké hollywoodské hvězdy, ani hřmotnou kampaň nebo fantastické trailery. Stačily blonďatá Ali Larter a černošská popstar Beyoncé Knowles a lehký příslib toho, že se holky budou na plátně tak dlouho kočkovat, až před očima diváků párkrát proletí spodní prádlo. Thrilleru Obsessed to vyneslo 28 milionů dolarů za první víkend v kinech!

Obsessed přitom podle upoutávky vypadá jako hodně odleželý mix Osudové přitažlivosti a Skandálního odhalení, který bych já osobně okamžitě poslal rovnou na DVD. Koneckonců, nehraje v něm ani štramák srovnatelný s Michaelem Douglasem, jenž tyhle látky vytrvale táhl na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jo, to byly časy. Sekáčky na led, dotěrné milenky, bobři na výsleších… inu, nostalgie. Tady se vedle holek snaží jen neznámý hromotluk Idris Elba. Jenže Obsessed se i bez té velké mužské hvězdy obešlo: prý díky Beyoncé na něj zamířil slušný houf (nejen) černošských diváků. A tak se stalo, že tenhle lacině vyhlížející napínák už po dvou dnech utržil tolik, kolik stál (tedy dvacet mega), a že se zařadil mezi nejúspěšnější filmy letošního roku. Uff. Snad producenti při té radosti nezapomenou, že o lechtivé thrillery jinak není moc zájem a nezahrnou nás hromadou vyvařených titulů á la Neznámý svůdce, Podvod nebo Hra s nevěrou.

Daleko za lídrem se zdržoval Zac Efron z rodinné komedie Znovu 17. Druhý víkend, druhé místo – i při poklesu tržeb o 50% se tahle veselohra udržela na kótě 11,6 milionu dolarů, těsně nad trojblokem tří dalších novinek.

Nejsilnější z nich nakonec byla bitkařina Život je boj. Channing Tatum má zjevně dost fanynek už před premiérou blockbusteru G. I. Joe, ve kterém ztvární hlavní roli, a tak se levnému dramatu podařilo nasbírat jedenáct a půl milionu i ze skromného počtu 2300 kin. Přitom Život je boj neláká na nic novátorského – je jen další báchorkou o outsiderovi, který se nebojí rozdat pár ran pěstí. Ale publikum holt tyhle story rádo.

Trochu menší zájem byl o herecké setkání Roberta Downeyho jr. a Jamieho Foxxe v dojáku Sólista. Režisér Joe Wright byl po Pokání poměrně ostře sledován, jeho novinku ovšem studio odpálilo z oscarové sezóny a skvěle obsazený snímek se propadl do podivného jarního bezčasí, kde neměl šanci na komerční úspěch (zvlášť ne z dvou tisícovek kin). Nakonec Sólista sklidil devět milionů a k tomu skrz naskrz průměrné recenze. Tedy žádná sláva ani na jedné frontě. Při pohledu na nahastrošeného Jamieho Foxxe se ale ani není čemu divit – tahle kreace zavání podobně přepálenou metamorfózou jakou nabídli třeba Milk nebo Capote.

Popojedem. Aby těch filmových noviců nebylo málo, protlačil Disney do top 5 i svůj dokument se všeříkajícím názvem Earth. Audiovizuálně opulentní přírodopisná podívaná (s krásným trailerem) nastřádala osm milionů a přidala je k šesti melounům ze středy a čtvrtka. Průběžných 14 mega určitě nezatřese s pozicí rekordního Putování tučňáků, ovšem i tak se jedná o nečekaně vysoká čísla. Tenhle typ krasohledu je momentálně hodně v kurzu, můžeme se s ním v příštích letech setkávat ještě častěji.

 Zbytek žebříčku už ukazuje jen prověřená jména. Dobře se drží animák Monstra vs. vetřelci, který jako jediný spadl o střídmých 35% a navýšil tak svoje tržby na 174 milionů jen ze Severní Ameriky. Tržby jeho pronásledovatelů ale padaly rovnou o polovinu, což platilo nejen pro osmou Hannah Montanu a devátý hit Rychlí a zběsilí, ale kupodivu i pro výborně hodnocenou kriminálku Na odstřel (spadla na šesté místo za šest milionů).

Desítku ovšem uzavírá ještě o řád větší otloukánek: Crank: High Voltage neboli Zastav a nepřežiješ 2 o druhém víkendu ztratilo 65% svých tržeb a jen potvrdilo status komerčního propadáku. Škoda toho, ohlasy jinak nejsou vůbec zlé.

Kompletní výsledky zde.

Za týden konečně startuje letní sezóna. Jupí! (Mimochodem nezapomeňte na květnovou tipovačku.) Kdo neví, co to znamená, ten se může nachystat alespoň na obří otvírák Wolverinea. Konkurence nebude stíhat, přesto se ve stínu řízného mutanta zkusí ohřát romantika Bejvalek se nezbavíš a animák Battle for Terra. Wolvie je jistě rozcupuje, ale jak sami můžete níže vidět, v patách mu brzy poběží pořádně silná konkurence. Kdo z ní bude nejsilnější? A který biják nejvíc uspokojí naše divácké choutky? Nejpozději v srpnu to budeme přesně vědět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace