Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zac Efron táhne víc než Jason


ikona
Cival
tržby
 

A jedeme v tom zase nanovo. Rodiny s dětmi a vymydlené ksichtíky od Disneyho nás znovu (pokolikáté už?) přesvědčily, že na ně v nejkomerčnějších filmových sférách nikdo nemá. Tuplem ne akční hrdinové. Tsss. Jsme snad v osmdesátých nebo devadesátých letech, aby se chodilo na svalnaté bijce?

Samozřejmě že ne. Ale i tak kasovní žebříček zatraceně moc smrdí lety dávno minulými. Ovládl jej totiž snímek s tak oldschoolovým námětem, že člověk při pohledu na něj radši zkontroluje datum v kalendáři. Komedie Znovu 17 pracuje s extrémně provařenou zápletkou o čtyřicátníkovi, který z ničeho nic omládne a najednou se protlouká životem jako teenager. A protože tím teenagerem je Zac Efron, modrooká hvězda z Muzikálu ze střední, bylo jasné, že zamilované fanynky i dobře naložené rodinky vezmou kina útokem. Vzaly… a nechaly v nich 24 milionů dolarů. Tohle pěkné číslo předurčuje Znovu 17 k výlezu na hranici 70 milionů, s kteroužto sumou budou u Warner Bros. určitě spokojení.

Pozitivní dojmy se ale prolínají celým žebříčkem. Lví podíl na tom mají ohlasy kritiků, podle kterých se všechny novinky uplynulého víkendu povedly. Znovu 17 a Zastav a nepřežiješ 2 tak nějak přiměřeně, thriller Na odstřel je ale podle zámořských recenzentů rovnou vynikající. Možná to byl rozhodující faktor při útoku na stříbrnou pozici – nový film Russella Crowea, Bena Afflecka a dalších slušných hereckých jmen byl totiž (v souladu se svým českým názvem) spíš kandidátem na komerční odstřel. Málokdo o něj jevil zájem. Ale kinaři jej vpustili do 2803 lokací, z nichž nakonec vypadlo čtrnáct milionů. Není to nějaký balík, ale při pochybné atraktivitě celé látky se víc čekat určitě nedalo.

K proklouznutí do první pětky bylo potřeba nasbírat dvanáct milionů, přesně takovou sumu si připsaly tituly seřazené mezi třetím a pátým místem. Bronzový animák Monstra vs. vetřelci se díky ní vydrápal na kótu 162 milionů, páté Rychle a zběsile 4 přelezlo pro změnu přes 130 mega. Jen čtvrtá Hannah Montana má do klubu stomilionových hitů daleko. Propad o 60% naznačuje, že disneyovská zpěvačka vyleze maximálně k sedmdesáti milionům. Dobře jí tak, víc si nezaslouží.

Až ze šestého místa odstartovala divočina Jasona Stathama Zastav a nepřežiješ 2 (alias Crank: High Voltage). Kdo si myslel, že oblíbený první díl zelektrizuje Jasonovy fanoušky a nažene je do kin, ten se šeredně moc mýlil. Dvojka otevřela za mizerných šest milionů, což i přes dobré ohlasy značí jednu jedinou věc: Tahle zběsilá série v kinech nejspíš končí.

Za sedmou komedií Observe and Report, která v kinech nezaujala (a nedorazí proto ani do českých multiplexů), se tísní hity předchozích týdnů: sci-fi Knowing, komedie Kámoš k pohledání a horor Hrůza v Connecticutu.

Už aby přišla letní sezóna a tyhle dohořívající filmy vymetla. Jenže ještě dva týdny si musíme na průvan počkat – před příchodem Wolverina dostanou šanci ještě thriller Obsessed, mozaika The Informers, drama Život je boj a ambiciózní Sólista. A pak už konečně přilítnou letní blockbustery. Hurá!

Kompletní výsledky tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace