Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit má dvě půlky


ikona
st39.6
 

Nějaké zásadní nové informace o dění kolem Hobita už se neobjevily celkem dlouho, můžeme ale zůstat v klidu, na scénáři se opravdu pracuje. Dokonce tak poctivě, že si při jeho pročítání Jackson a Del Toro uvědomili celkem zásadní věc: do jednoho filmu se nevejdou. O tom, že se do Středozemě podíváme ještě alespoň dvakrát už jsme věděli, vždyť plán byl takový, že Del Toro natočí Hobita a po několikaměsíční pauze by se pak dostavil jakýsi "nadHobit", tedy film, který by měl za úkol spojit události odehrávající se v Hobitovi a trilogii Pána prstenů. Tolkienovi fanoušci při čtení takových zpráv asi tečou jak prdlý půllitr, nakonec tomu ale bude trochu jinak.

S "mezifilmem" se budeme muset rozloučit, Del Toro a Jackson totiž chtějí Hobita samotného rozpůlit na dvě části. Hodlají si prostě udělat dost místa pro všechny důležité dějové linie. Té ohromné rubanice z konce knihy se tedy zřejmě dočkáme ještě o rok později, tedy podle toho, jak dlouhá pauza mezi filmy bude. Je to trochu zvláštní rozhodnutí, protože Hobit je, pokud se dobře vzpomínám, ze všech Tolkienových knih nejkratší. Tak to holt dopadá, když se na film dají sehnat pořádné peníze - mít je Jackson před lety, tak je Pánů prstenů rovnou šest, ne-li sedm (ten poslední by byl taková rozšířená rozlučková sekvence z konce Návratu krále;). Máme tedy jasno, Hobitové budou dva a pokud vyrostou v pořádné dojné kravičky, vůbec bych se nedivil, kdyby se Jackson a spol. po nějakém tom roce vrátili s ještě jedním filmem. Ostatně Středozemě je velká a příběhů v ní je celkem hafo.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (61)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace