Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Peklo se otevřelo dokořán


ikona
Cival
tržby
 

A zase jednou z něj nevyběhl Lucifer ale Hannah Montana. Obyčejná dívenka, která je jednou popovou hvězdou a jindy zase kydá hnůj mezi krávami, už jednou stříbrná plátna dobyla. Když její 3D koncert vydělal za jeden víkend skoro třicet milionů dolarů, zmohli jsme se jen na výkřik What the F%@k! Od té doby jsme se naučili tyhle disneyovské rychlokvašky brát vážně – a pochopili jsme, že americká omladina by za ně klidně obětovala mámu s tátou i kompletní sbírku barevných náušnic.

Mezitím otevřel Muzikál ze střední 3 za čtyřicet milionů. A pak zklamal koncert Jonas Brothers. Že by mánie opadala? Vůbec. Celovečerní Hannah Montana se suverénně vyšvihla k 34 milionům, když už v pátek utržila 17 mega. Tady se bude atakovat nějakých pětasedmdesát milionů, čili půjde se hódně móóc do plusu. U Disneyho už můžou přemýšlet, na jaké zpívající hvězdičce si namastí kapsu příště.

Na druhém místě túrují stroje Rychlí a zběsilí. Chlapci se sympaticky drží, i o druhém víkendu na ně zbylo 28 milionů, což dělá průběžných 118 melounů jen ze Severní Ameriky. Není divu, že už se kutí pátý díl, Rychlí a zběsilí si na sebe bez problémů vydělají jen z amerických kin.

Za Monstry a Vetřelci, kteří celosvětově zdolali metu dvou set milionů dolarů, se krčí Seth Rogen v další bezpečácké komedii. Prognostici se báli, že komedie Observe and Report těžce spláče ve stínu jiného ochrankáře, megaúspěšného Paula Blarta (ten jen v Americe vydělal 140 milionů). A báli se právem, protože Rogenova přisprostlá komedie se odpíchla jen od čtvrtého místa za 11 mega. Žádná velká sláva a výhled na nějakých třicet milionů celkově – přeloženo do češtiny: Tipuju, že se téhle veselice u nás v kinech nakonec nedočkáme a že za Rogenem zas jednou poběžíme pouze na DVD. Trochu škoda.

Za trojblokem tří středně velkých hitů – sci-fi Knowing, úspěšným hororem Haunting in Connecticut a sympatickou komedií Kámoš k pohledání – se nám zase otevřelo peklo. Na rozdíl od Hannah Montany po zásluze komerčně vyhořelo, ale i tak bacha na něj. Divoká triková adaptace Dragonball: Evoluce slušně úřadovala na asijském trhu, v Americe jí naštěstí zlomily vaz mizerné ukázky i znechucené recenze. 4,6 milionu za první víkend je hrozně málo – Dragonball je s nimi jen o chlup menším propadákem než Street Fighter. Studia z těchhle neúspěchů musí pěkně pálit kapsa. Snad je to poučí, aby k akčním výplachům s asijským chuťovým ocasem přistupovali s mnohem větší péčí. Jen tak se distribuční plán přestane plnit srajdami, jen tak v účtárnách ubude hysterického pláče.

Desítku uzavírá chytrá teenagerská komedie Adventureland a neúspěšná thrillerová hříčka Tonyho Gilroye Dvojí hra.

Kompletní výsledky tady.

Za týden má premiéru nátěr Zastav a nepřežiješ 2, komedie se Zacem Efronem Znovu 17 a kriminální thriller Na odstřel. Bude disneyovská hvězdička zase nejsilnější?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace