Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Skynet v troubě?


ikona
imf
terminátor 4
 

Terminátoří armáda by se kromě Johna Connora měla bát i armády právníků. Zelenáči z Halcyon Company sice na první pohled krotí jeden z nejočekávanějších projektů letošní sezóny, ale zákulisní machinace by se na takřka bezchybném marketingu mohly nepěkně podepsat. Nejde sice o studiovou válku jako v případě Watchmenů a Warneři pravděpodobně nedopustí, aby se premiéra čtvrtého Terminátora jakkoliv zdržela, nicméně v týmu producentů to momentálně dost vře. Veterán Moritz Borman (mj. produkoval třetího Terminátora) žaluje své kolegy Dereka Andersona a Victora Kubicka z Halcyon o nevyplacené faktury a honoráře. Vypadá to, že mladící po sobě nechali pěknou řádku dluhů. Jakmile padla poslední klapka, jednoduše si vzali materiál a zmizeli neznámo kam, faktury nefaktury. Předmětem žaloby je sice "jen" pár milionů, ale Borman žaluje druhou stranu o ušlý zisk, ztrátu důvěryhodnosti apod., takže hypotetická částka ve hře rázem vyskočila ke 160 milionům dolarů. To je jen o něco méně než činí rozpočet samotného filmu (ten bylo podle všeho překročen a momentálně tak činí nějakých 210-220 milionů dolarů).


Anderson a Kubicek Halcyon v roce 2006 financovali z hedgeových fondů Wall Streetu, ze stejného kouta ostatně vylezlo i produkční uskupení Legendary Pictures. O kravaťácích z Wall Street si v posledních pár měsících můžete myslet cokoliv, ale jejich přesun do filmového světa se zatím nesl ve znamení zisku. O Halcyonu se však už od začátku spekulovalo, že si ukousnul příliš velké sousto. Anderson ani Kubicek nejsou k zastižení, aby Bormanovu žalobu nějak komentovali, ale pokud se média tohohle "přešlapu" chytnou, mohla by to být další podpásovka ve stylu Baleova nadávání na place. I kdyby to byla organizovaná kampaň namířená proti snímku, zatím příliš nefunguje. I negativní reklama totiž přikládá pod kotlem a film v míře očekávání atakuje i Bayovy Transformers. Přitom ještě před rokem se nevěřilo, že se projekt odpíchne od přípravné fáze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace