Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Skalpel: Terminátor 4


ikona
imf
mz skalpelterminatorterminátor 4
 

Jelikož nová upoutávka na čtvrtého Terminátora je absolutní nářez, u něhož člověku spadne čelist až na zem, v hlavě mu začne řvát siréna a blikat obrovský nápis „to bude bomba,“ rozhodli jsme se zavést novou rubriku. V MZ Skalpelu se čas od času podíváme na zoubek těm nejlepším trailerům a rozebereme si je takříkajíc snímek po snímku a pokusíme se nahlédnout do pozadí. Znáte to, jeden obrázek řekne víc než tisíc slov. A na každém je víc, než se na první pohled zdá. Takže konec řečí a jdeme na to, abyste si udělali jasno v tom, co všechno můžete od čtvrtého Terminátora očekávat. V následujících teoriích se chtě nechtě (a hlavně nevědomky) mohou objevit spoilery, takže na to buďte připraveni. Připravili imf a Mr. Hlad

První záběr nové ukázky pochází z terminátoří továrny. Zbrusu nové T-800 (poznáte je podle štíhlejšího designu) jsou tu potahovány lidskou kůží. První bráchové Arnoldova kultovního charakteru tu sjíždějí z běžícího pásu jako by se nechumelilo.

Zapadá tohle datum do terminátoří časové linie? Otázkou není zda, ale jak! Každý film operuje s trochu pozměněným tokem událostí a pak jsou tu ještě knihy a comicsy. V některých SkyNet získá vlastní rozum až v letech 2001-2003 anebo stihne na Johna a Sarah poslat další pokročilé modely (kromě T-800 třeba i T-888 nebo I-950... seriálovým Terminátorem si ale hlavu raději nepleťte). O roce 2018 se ale žádná ze starších linií nezmiňuje. Všechny jsou rámovány až rokem 2029, kdy SkyNet pošle do minulosti prvního Terminátora (o pár minut později následovaného Kylem Reesem). Dříve se ale mělo zato, že první T-800 vznikly až po roce 2020. McG tedy trochu popožene vývoj, aby měla jeho trilogie dost času na rozehrání.

Zajatecké tábory SkyNetu. Řada lidí je podrobena experimentům právě v souvislosti s výrobou dokonalé náhražky lidské kůže pro nové modely terminátorů. Někteří vědci jsou donuceni na vývoji spolupracovat. Během filmu Connor a jeho hnutí odporu některé tábory osvobodí.

Lidské helikoptéry mají proti terminátoří Hunter Killerům pramalou šanci. Mimochodem typická ukázka hnusného digitálního triku. Doufejme, že McG v upoutávce použil jen průběžně renderované záběry, protože tenhle stroj se nemůže rovnat snad ani Cameronovým miniaturám.

Mototerminátoři jsou odolní a velmi flexibilní. V žádném ze starších linií o nich nenajdete ani zmínku (totéž platí pro Harvestera nebo Hydrobota), ale může s nimi být legrace. Ve filmu se na jednoho z nich John přilepí a nechá se zavést přímo do nepřátelského doupěte.

Sklizeň lidí tak trochu připomíná Válku světů.

Harvester budí respekt. Ve světě Terminátorů bude plnit stejnou funkci jako Devastator ve druhých Transformerech. Connor se s ním pustí do křížku, ale obáváme se, že tohle monstrum jen tak něco nesloží.

Kate Brewster (ve trojce ji hrála Claire Danes). S Connorem jsou manželé. Oficiálně. V jednom z klipů je vidět, že má Christian Bale prsten. Je to právě ona, kdo odhalí pravou podstatu Marcuse Wrighta. Dobře stavěného uprchlíka, který se zjevil doslova odnikud a trpí ztrátou paměti.

Železné roští, které mu vylézá z hrudníku leccos naznačuje. Marcus ale není jako ostatní terminátoři. Nemá kovové zuby, vypadá mnohem víc jako člověk a je po všech stránkách vyspělejší než teprve chystané T-800. V zásadě jsou dvě možnosti - je to kyberneticky posílený člověk, kterému SkyNet vypláchnul mozek a může ho kdykoliv "aktivovat" (takoví se ale podle terminátořích comicsů objevili až v roce 2030) nebo je to mnohem pokročilejší model, jehož úmysly ale zatím nejsou jasné. V předchozí ukázce ho vidíme, kterak se nahý budí uprostřed bahna. Že by výlet strojem času? Podle dalších zpráv je docela mírumilovný a leckterého rebela zachrání. Proč by to dělal, kdyby byl ve službách SkyNetu? Chce získat Johnovu důvěru a pak...? Otázek kolem jeho postavy je spousta a nedá se očekávat, že by nám je McG před premiérou vyzradil.

T-600 je stavěná jako ruský tank. Bytelná, s rotačákem a gumovou pokožkou za příplatek (i takové modely budou ve filmu, ale řadoví vojáci v útoku krytí nepotřebují).

Kovový Rocky v útrobách továrny. Connor (zřejmě) po jeho levém háku políbí zády sloup. Tahle scéna bude bolet, ale už z prvních záběrů vypadá báječně.

A ještě jeden odkaz na Slye. John Connor nejspíš viděl čtvrtého Ramba.

Plazící se roboti k terminátoří sérii už tak nějak patří. Všimněte si, že má T-600 (a spolu s ní i T-700... to je ta s gumoxichtem) mnohem bytelnější konstrukci. Obalte ji člověkem a nevyjde vám Arnie, ale minimálně Nathan Jones. Nebo Hulk. Klavírní lak je za příplatek, symbolizuje odolnější kovovou schránku. Kladivem tu nic nezmůžete.

Pořádná „ka-boom.“ scéna musí být. Ve filmu toho vybuchuje příliš, takže nevíme, jestli je tohle flashback na lidský armageddon nebo jen rutinní exploze skladu paliva.

Hunter Killer v akci. Po úvodní scéně Charlieho andílků 2 (přehrada) mám pocit, že McG je na podobné výjevy přímo vysazený. Ale funguje to skvěle i napodruhé.

Fyzika pro pokročilé. Mototerminátor zachycený hákem odtahovky se právě vymrštil vstříc svému osudu...

...Hunter Killer tenhle zásah nečekal. U Skynetů doma holt nekoukali na Smrtonosnou past 4.0.

Marcusovo "I`m the only hope you have" naznačuje, že to celé bude složitější. Tady už bychom spoilerovali příliš, ale Connor Marcuse opravdu potřebuje, i přes fakt, že Marcus až do pohledu na svou schránku nevěděl, že je Terminátor. Je možné, že mu hlavně netepe čip, ale lidský mozek? Kdy ho vlastně vyrobili? A proč je pro Connora jeho ochota pomáhat otázkou života a smrti? Milí zlatí, podáme vám prst a vy byste chtěli celou ruku! Nechte si něco do kina. Vypadá to, že v červnu se tam bude nejen vzdychat, ale také přemýšlet. A to jsou velmi dobré zprávy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace