Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hellboy 2 prozatím nejistý


ikona
Shushika
comicsguillermo del torohellboykomiksmike mignolaron perlman
 

V příštích měsících se o naši pozornost budou ucházet až dva tucty dobrodružství nejrůznějších superhrdinů. Přicházejí nováčci, ale vracejí se i (takřka) jistoty. Jen tak namátkou: "V" nám ukáže, jak se dělá Vendetta, vracejí se třetí X-Meni i Superman (ten má návrat dokonce v názvu), dle comingsoon.net začíná příští týden natáčení třetího Spideyho, schyluje se ke spin-offu Wolverina, zelenou dostala příprava druhého dílu Fantastické čtyřky, ve hře jsou neustále Transformers, velmi nadějně vypadá další Constantine, scenárista a režisér David S. Goyer to nevzdává se čtvrtým Bladem, uvedení Ghost Ridera je jistou věcí, jen je přesunuto na začátek roku 2007. A dokonce se začalo uvažovat o tom, že světle zelená by mohla s druhým a méně psychoanalytickým Hulkem zase přijít do módy. Každou chvíli se také mluví o Daredevilovi 2, Captain America, Flash, Green Lantern, Watchmenech, Thorovi či Supergirl…

U barevných hrdinů pro dnešek zůstaňme. Respektive u jednoho z nich. Je asi málo těch, kteří by si nepřáli, aby vzniklo pokračování příběhu lehce depresivního a proklatě hláškujícího rohatce Hellboye, kterého před dvěma lety s pietou a zároveň moderně převedl na plátno Guillermo del Toro. Ani scenárista komiksové předlohy Mike Mignola se netajil tím, že byl s první filmovou adaptací spokojen a že by uvítal, kdyby vznikl další díl, který však bude úžeji svázaný s mytologií a folklórem komiksu. Mezi námi, tantiémy člověka dokážou pořádně motivovat. Herec s nejkřivější sanicí v Hollywoodu, Ron Perlman, tento týden na premiéře Bollova dobrodružného snímku BloodRayne (bojim, bojim :-), promluvil o tom, že del Toro se nejen úspěšně vyhrabal z nástrah Panova labyrintu, ale ještě při tom stihl napsat scénář dalšího příběhu o rudém bijci pekelných stvoření. Ve vzduchu bylo několik dosud nezodpovězených otázek, které souvisejí s tím, že del Torovo jméno se v posledních několika málo měsících skloňovalo spíše ve vztahu ke sci-fi filmu Halo, jehož režie mu byla nabídnuta (od 27. prosince 2005 má být celý projekt ve stádiu preprodukce). Jeden z raných optimistických scénářů kdysi předpokládal, že dvojky Hellboye bychom se mohli dočkat už někdy v únoru 2006, protože studio odkleplo pokačování ještě před premiérou prvního dílu v březnu 2004. V červnu 2004 Perlman věstil, že natáčení dvojky začne nejpozději za čtrnáct měsíců, tedy v srpnu 2005. V květnu, kdy byla s velkým zpožděním studiu doručena první verze scénáře, pro změnu Perlman pronesl: „Za rok v tuhle dobu už budeme točit“. Což se na začátku roku 2006 jeví jako silně nepravděpodobné datum.

Perlman před pár dny na premiéře BloodRayne tvrdil, že slyší poprvé v životě, že by del Toro měl nejprve točit Halo a až teprve potom dvojku Hellboye. Zde jsou jeho odpovědi na další dvě zásadní otázky:

Myslíte si, že když se Guillermo rozhodne nejprve pro Halo, najde si studio Revolution a vydavatelství Dark Horse jiného režiséra a nebo na něj s režií počkají?
Bože, na to je velmi těžké odpovědět. Nedokážu si představit, že by Hellboye dělal někdo jiný než Guillermo. Nedokážu si představit, že by se mu do toho nechtělo, když studio projektu dalo zelenou. Ale je to taková hypotetická otázka. Nedá se na ni odpovědět. Musíme počkat, jak se to vyvine.

Vím o vás, že máte postavu Hellboye rád. Šel byste do toho i bez Guillerma?
Nechtěl bych být v pozici, kdy bych se musel takhle rozhodovat.

O vývoji situace vás samozřejmě budeme informovat... :-)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace