Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vítězové BAFTA 2009


ikona
Mr. Hlad
BAFTA
 

Jaro je už tradičně období, kdy se vyhlašují nejen filmové ceny. Oscaři a Češti lvi se na nás sice teprve chystají, ale Glóby máme za sebou a včera své ceny rozdala i britská BAFTA. Nebudeme tu dělat celý výpis, protože asi málokoho zajímá, že Michael Fassbinder byl téměř vyhlášen největší potenciální hereckou hvězdou budoucnosti a jakýsi Steve McQueen si to samé ocenění odnesl v kategorii režisérů. V těch sledovanějších kategoriích si cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli odnesl Mickey Rourke za The Wrestler a za vedlejší mužský herecký výkon byl oceněn Heath Ledger z Temného rytíře. V kategorii hereček si cenu za hlavní roli odnesla Kate Winslet za Předčitače a Penelopé Cruz za Vicky Cristina Barcelona.

Nejvíc ale po včerejšku mohl slavit Danny Boyle, protože jeho Milionář z chatrče pobral, co mohl. Nejlepší kamera, střih, režie, hudba, zvuk, adaptovaný scénář a film. Slušné skóre a to ještě byly další čtyři nominace ve hře. Uvidíme, jak se bude příběh mladého Inda, jenž hledá svou lásku s pomocí televizní soutěže Chcete být milionářem? líbit americké akademii, ale byla by to sakra náhoda, kdyby z těch deseti nominací neproměnil Boyleův film alespoň jednu. Co se týče Podivuhodného případu Benjamina Buttona, tvůrci si odnesli jen tři ceny a pouze v technických kategoriích.

Kompletní výsledky najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace