Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ženy Panter nezajímá...


ikona
Cival
tržby
 

...a asi i proto se s ním budeme muset rozloučit. Osobně mi to vůbec nevadí, protože Růžového pantera se Stevem Martinem považuju za jednu z nejostudnějších součástí dnešního Hollywoodu. Zdálo se, že platící diváci si myslí něco jiného – před třemi lety slavil znovuzrozený inspektor Clouseau úspěch v pokladnách kin, když celosvětově nastřádal přes 150 milionů dolarů, z toho v Americe velmi slušných 82. Studio proto znovu zapřáhlo, s nadějí, že tržby půjdou ještě o třídu výš. Jenže stal se přesný opak a z druhého Pantera je propadák, který se dalšího pokračování pěkných pár let nedočká.

Otvírák za dvanáct milionů nedovolí téhle řachandě nasbírat víc jak čtyřicet mega. Rozpočet sice nebyl oficiálně zveřejněn, ale dvojka mohla být jen těžko levnější než jednička, která producenty přišla na neskromných osmdesát milionů. Růžový panter prostě v téhle podobě končí. Díky za to.

Pantera trumfly hned tři filmy. Největší ranec shrábla novinka Až tak moc tě nežere, další kus ze série oddychových romantik, ušitých na míru ženské části publika. Producenti na holky a paní vyzráli – přestali produkovat snímky s osamělými hrdinkami a radši je servírují jako ansámbl, pěkně pohromadě. Až tak moc tě nežere takhle v kupě nabídl Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Scarlett Johansson i Jennifer Connelly a vytěžil rovnou 27 milionů za víkend. A protože se za týden bude slavit valentýn (a romantiky obvykle padají jen velmi pomalu), dá se předpokládat, že tenhle cudný příbuzný Sexu ve městě nasbírá přes sto milionů dolarů jen v Severní Americe.

Kdyby stříbrný akčňák 96 hodin udržel svou nečekanou výkonnost, i on by mohl na tak vysokou metu pomýšlet. O víkendu si připsal dalších dvacet milionů (spadl jen o 18%, což je na akčňák neskutečně nízké číslo - i když uvážíme, že před týdnem snížil jeho nedělní tržby SuperBowl) a po deseti dnech přepočítává 53 milionů. Za mořem holt vycítili kvalitu a tak chodí, platí a řvou blahem u každého parchanta, odkráglovaného Liamem Neesonem. V případě producenta Luca Bessona se tenhle úspěch rovná triumfu – konečně dobyl Ameriku. 96 hodin mu vynese víc než Utržený z řetězu, Kurýři i Pátý element nebo Leon.

A konečně, na bronzovou pozici se překvapivě protlačila Coraline. Poměrně nenápadný, leč sympaticky stylizovaný animák podle Neila Gaimana začal na šestnácti milionech a pravděpodobně míří přes šedesátku celkově.

Za Pantera spadl desetimilionový Paul Blart, brzy už stovkový bezpečák Kevina Jamese (zatím 97 M). Ještě o příčku níž načalo svou krátkou cestu kiny sci-fi Push. Desetimilionový otvírák je zklamáním – tenhle parazit na popularitě televizních Heroes a širé plejády „značkových“ comicsů v amerických kinech prodělá.

Na sedmi milionech a na sedmé a osmé pozici se bratří dvě kvalitní pecky, tedy Gran Torino a Boyleův Milionář z chatrče, o jehož dalších úspěších napíšeme v polední novince.

Desítku uzavírá Příběh dvou sester a Hotel pro psy. Raus!

Za týden čekejme tři novinky. Jerry Bruckheimer se pochlubí romantikou Báječný svět shopaholiků, Michael Bay proti němu půjde s remakem Pátku třináctého a komerčnímu výbuchu se pokusí zabránit thriller The International Toma Tykwera. Opravdu pestré menu.

Kompletní výsledky zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace