Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

S Carpenterem do blázince


ikona
Mr. Hlad
john carpenterprequel
 

 John Carpenter si rád dává před své jméno oslovení „Master of Terror“ a asi jen málokdo by s tímhle neskromným titulem chtěl polemizovat. Halloween, Věc, Přepadení 13. okrsku, Mlha, Vládce temnot, Útěk z New Yorku. To všechno jsou filmy, které se nejen ve svém žánru zapsaly mezi klasiky. Carpenterovi se však v devadesátých letech tak trošku přestalo dařit. Upíři, Útěk z L. A. a Duchové Marsu (jediný film, jenž natočil v jednadvacátém století) byly propadáky a zdálo se, že tahle hororová legenda míří do zaslouženého důchodu. V seriálu Masters of Horror ale ukázal, že se od něho mladí mají stále co učit. Ještě nedávno to vypadalo, že by se Carpenter do kin měl vrátit s filmem The Riot, v němž by se mladý syn guvernéra ocitl uprostřed vězeňské vzpoury a jediný člověk, který by mu mohl pomoci, by byl na doživotí odsouzený mukl Nicolas Cage. Natáčet se ale ještě nezačalo a John Carpenter teď přišel s novým projektem.

Novinka se jmenuje The Ward a podle všeho by mělo jít o návrat k tomu, co téhle režisérské legendě šlo vždycky nejlépe. Hlavní hrdinkou by měla být mladá dívka zavřená v psychiatrické léčebně. Svěrací kazajka ale není to nejhorší, protože po krku jí půjde hodně naštvaný duch. V době, kdy všechny podobné filmy stojí na tom, jaký barevný filtr zvolí kameraman a jaká numetalová kapela nahraje soundtrack, by Carpenterův minimalismus mohl být pro žánr velmi příjemné oživení. Krom toho se nesmí zapomínat na to, že jeho Halloween i po jednatřiceti letech patří mezi to nejlepší, co se mezi horory dá najít. Hlavní roli by si měla zahrát mladá kopie Scarlett Johansson Amber Heard. Snad se tedy po letech dočkáme od mistra teroru další pořádné pecky. A snad si udělá i čas, aby dohlédl na natáčení prequelu Věci. Neznámý režisér Matthijs van Heijnigen se bude muset sakra snažit, aby fanoušky jedničky potěšil.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace