Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Derrickson a další velké sci-fi


ikona
Mr. Hlad
adaptace knihyhyperion
 

 Scott Derrickson sice se Dnem, kdy se zastavila Země díru do světa neudělal, ale předělávání slavných sci-fi má nejspíš rád, protože se hned upsal k další klasice. Tentokrát však ne filmové, ale literární. Měl by si totiž do jednoho filmu zadaptovat první dvě knihy sci-fi série Kantos Hyperionu amerického spisovatele a legendy science-fiction Dana Simmonse. Knihy, které u nás vyšly jako Hyperion a Pád Hyperionu, se odehrávají ve dvacátém osmém století, kdy lidstvo žije na stovkách planet propojených teleportačními branami a jako vždycky se hádá samo se sebou. Meziplanetární organizace s názvem Hegemonie bojuje proti takzvaným Vyvržencům, kteří žijí v umělých městech a na asteroidech, děj se však odehrává na zapadlé planetě, kde se dějí hodně divné věci.

Na Hyperionu se totiž nacházejí jakési Hrobky času, které si neznámým způsobem pohrávají s časem a nikdo neví proč. Skupina lidí se sem tedy vydává zjistit o Hrobkách pravdu. Derrickson už ve svém prvním větším filmu (ne, pátý Hellraiser není větší film) V moci ďábla ukázal, že komorní a konverzační záležitosti točit umí a i Den, kdy se zastavila Země byl mnohem přemýšlivější, než by se asi producentům líbilo (vybuchující kamiony táhnou víc než debaty v lese). Je však otázka, jak dlouho to bude trvat, než natáčení začne, protože Derrickson má rozjeté ještě dva filmy. Paradise Lost by mělo být lehce hororovou variací na téma vyhnání z ráje a Devil`s Knot, k němuž píše pouze scénář, zase thrillerem podle skutečných událostí o trojici teenagerů, kteří byli obviněni z brutální vraždy a vyznávání satanismu. Tak co byste viděli rádi jako první?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace