Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisérská škatulata


ikona
Mr. Hlad
a-teamjoe carnahanneil labute
 

Člověk se až diví, kolik zajímavých a zásadních rozhodnutí může v Hollywoodu padnout během pouhých několika hodin. Máme tu tři poměrně zajímavé novinky režisérů, kteří si rozhodně zaslouží pozornost. I když někdy možná z dost odlišných důvodů. Začněme jednoduše – Joe Carnahan bude točit A-Team. Dlouho se o předělávku seriálové pecky z osmdesátých let pokoušel režisér Čtyř bratrů John Singleton, ale buď ho to přestalo bavit, nebo dostal padáka. Každopádně Carnahan je audiovizuální ďábel a i když jeho Sejmi eso nedopadlo tak dobře, jak se čekal, je rozhodně dobrou volbou. Scénář píše autor Hitmana Skip Woods a s premiérou se počítá na léto 2010.

Dál tu máme americký debut režiséra jménem José Padilha, jehož Elitní jednotka nám v Karlových Varech dokázala rozjasnit den. Padilho umí akci i atmosféru a především se s ničím nepáře. Jeho hollywoodským debutem by navíc měla být adaptace knihy Roberta Ludluma The Sigma Protocol. Díky úspěchu Jasona Bourna by mohl dostat slušný rozpočet i dobré herce a příběh o celosvětovém spiknutí, jehož kořeny sahají až do druhé světové války, by mohl stát za to.

Ale skončíme trošku smutně. Neil LaBute je nezávislák, který si občas odskočí ke komerční kinematografii a když nemá svůj den, tak z toho vznikne asi nejtrapnější film Nicolase Cage Rituál. Teď se rozhodl LaBute zremakovat britskou komedii Death at a Funeral (aka Horší než smrt). Ta u nás vyšla jen na DVD, ale je velmi příjemná a – a to především – není ani dva roky stará. Příběh o tom, co všechno se může stát na jednom obyčejném pohřbu, si zamiloval Chris Rock a píše k nové verzi scénář a chystá se na hlavní roli. Hollywood zkrátka remakování dostal na další level. Předělávat dva roky starý film, který je ještě k tomu mluvený anglicky? Dost možná se blíží doba, kdy budou dva štáby točit stejný film, jen budou mít k dispozici jiné herce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace