Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další porce Futuramy na cestě


ikona
k0C0UR
futuramamatt groeningsimpsonovi
 

Někdy v průběhu tvůrčí krize animátora, scenáristy, režiséra a kdo-ví-co-ještě kultovních Simpsonových, Matta Groeninga, vznikla myšlenka na zbrusu nový seriál, situovaný do budoucnosti, v němž mrzký pozemský hňup Fry na Silvestra roku 1999 omylem spadne do stázového boxu a probudí se přesně za tisíc let. Svět má novou tvář, technologie jsou nevídané, ale kolem a kolem zůstalo vše takové, jako dřív – lidé jsou hloupí a přístroje nefungují, jen mají všichni trochu víc očí a chapadel. Futurama vznikla v rekordním čase a zaznamenala rekordní úspěch. Pokud pomineme tři obdržené Emmy za zásluhy v oblasti animace, rozhodně se sluší zmínit nehynoucí davy milionů příznivců, kteří našli novou modlu. A v pár případech lehce zanevřeli na zbytek televizního vysílání, Simpsonovi nevyjímaje – tady si Groening trochu podřezal větev ;).

Přestože poslední díl Futuramy byl na Foxu odvysílán již před drahnou dobou (červen 2003), fanoušci dodnes pravidelně bombardují e-mailovou schránku tvůrce celé téhle taškařice, aby přestal dělat drahoty a koukal načít další sérii. A Groening se v květnu minulého roku skutečně nechal slyšet, že resuscitaci kreslených hrdinů někdy do budoucna plánuje, ale jejich nová dobrodružství poputují výhradně na DVD nosiče a televizní diváci tak se smutkem v očích ostrouhají. Dnes se však ledy pohnuly a situace nabrala zcela jiné rozměry.

Hlavouni z Foxu ohlásili, že mají o nové Groeningovy výplody enormní zájem a chtějí Futuramu opět vysílat na svém kanále (a zatraceně si tak zvednout sledovanost). A její tvůrce překvapivě kývnul. Zatím se neví, kolik je v jednání epizod či sérií, dokonce ani to, kdy se nového „matroše“ dočkáme, hlavní protagonisté Billy West (Fry, Zoidberg, Zapp Brannigan…), Katey Sagal (Leela) a John Di Maggio (Bender) jsou však prakticky před podpisem smlouvy, tudíž už to vypadá poměrně vážně. Že by se už místo věčných kachen skutečně přešlo k činům a fanoušci se konečně dočkali čerstvé porce toho, o čem od prázdnin roku 2003 jen tiše sní?

Snad ano. A v mezidobí jim opět nezbývá nic jiného než louskat další a další díly Simpsonových, kterými je Groening vytížen prakticky neustále – v Americe běží už 17.(!) série – či sjíždět Futuramu v luxusních edicích na DVD (třeba tahle 15ti disková stojí za to).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace