Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tipovačka: Velké zúčtování


ikona
Cival
tipovačka
 

Vrchní redakční komentátor imf vynechal nejen dvě poslední klání v tipovačce, ale zbaběle prchl i před tím nejdůležitějším – před vyhlášením celkových výsledků. Můžu ho za to veřejně pokárat a slíbit mu odvetu (kdopak bude asi recenzovat Peklo s princeznou?), sabotáž samotného vyhlášení by si ale všichni ti přeživší hráči nezasloužili. Takže jdeme na to.

Druhá sezóna byla výrazně těžší než sezóna č. 1. Zatímco mezi květnem a srpnem většinou jasně vykrystalizovala první pětka a šlo jen o to správně propočítat výnosy velkých novinek, podzim nabídl kasovní peklo. Nečekané pády (Punisher, Miracle at St. Anna) i šokující vzestupy (Fireproof, Appaloosa, The Secret Life of Bees) udělali z první pětky prostor tak nejistý a proměnlivý, že by se z toho zcvokl i specialista na efemérní vesmírné jevy.

V patnáctém kole – o proklatém Díkuvzdání – se s nevypočitatelným trhem nejlíp vyrovnal šéf tipovačky mihhi, který (spolu s druhou catwoman) správně odhalil, že do TOP 5 se nakonec vejde Austrálie. Triumf s 86% mu sice pomohl jen na 46. místo, i tak se v sezónním žebříčku stalo něco velmi podstatného. Dlouhodobý leader a medailista Luc44 spadl na čtvrtou pozici a na čele se tak zformovala trojka qualkalim, The Joker a Toren. A právě tihle tři se řezali o trůn až do posledního kola...

Ještě před ním ovšem přišlo kolo 16. a s ním i ne zrovna přesvědčivé starty Yes Man a Sedmi životů. The Joker stáhl qualkalimův náskok o celé procento, Toren o sedm desetin. Chlapík s vizáží Jacka Bauera měl ale pořád všechno ve svých rukou. I když musel protentokrát jen obdivně zírat na entitu Fecal Zombie, která dané kolo ovládla s desetiprocentním náskokem právě před Jokerem a b1asterem. Škoda, že „Fekál“ netipoval během podzimu pravidelně, mohl se v sezóně umístit zatraceně vysoko.

Pak už došlo na poslední, 17. kolo. Vánoce, pět silných novinek, neskutečně vysoké tržby a propadák The Spirit. Ukázalo se, že největším problémem výjimečně není trefit první pětici, pravým oříškem k rozlousknutí je určit konkrétní výši zisků. Ben Button a Valkýra překonali odhady takřka dvojnásobně, Marley a já překvapil analytiky o dobrých dvacet mega. A nikdo z nás neměl dost velké koule (nebo dost velkou kalkulačku) na to, aby tuhle multiplexovou mánii předvídal. I skromných 69% tak stačilo vaflikovi na vítězství, o dvě desetinky před snaživým siddou a třetím qualkalimem, který si pojistil celkové vítězství. Nakonec jen o fous, ale právě to se počítá. Proto sláva vítězům a až se budou někdy v brzké budoucnosti předávat slíbené ceny (myslíme na ně), qualkalim bude jednu z nich třímat hned vedle historicky prvního sezónního triumfátora, liuka. Podobně jako jeho předchůdce, zvládl i nový vítěz odtipovat všechna kola – jeho vítězství je proto o to cennější. Snad za to qualkalim nezaplatí v příští sezóně stejnou daň jako liuk, který na podzim propadl až na 41. pozici.

V příštích měsících si jeho trůn bude určitě nárokovat těsně druhý The Joker, pozici skokana podzimu zkusí potvrdit třetí Toren. Oči pro pláč zůstali čtvrtému Psemovi a pátemu Lucovi44, kteří se tak dlouho přetahovali o první pozici, až oba spadli za bednu. Imf by poznamenal něco ve stylu „nic si z toho nedělejte, chlapci, nikdy není pozdě na odvetu“... a měl by pravdu. Ale co si budeme nalhávat, když forma odejde až ke konci sezóny, bolí to nejvíc. Na šestku povýšil Silence, jako jeden z pěti borců, kteří se v obou sezónách umístili v TOP10. Desítku v posledních kolech bez problému udrželi i sedmý Jarda59 a osmý P1tr, na devátém místě musím pochválit svého kondičního trenéra za to, jak jsem na poslední chvíli přeci jen doskočil mezi deset nej. Sestavu uzavřel Mariano, za něhož spadl nešťastník Revan (naopak jej nestihl dohonit úspěšný wrestling).

Áno, byly to nervy, tak hlavně že to máme za sebou. Ale pozor, už zítra o půlnoci jedeme znovu od nuly, pěkně prvním zimním kolem. A navíc poměrně snadným. Proto koukejte tipovat, ať můžete taky schytat expresní dávku emocí, adrenalinu a vědomostí z filmového zákulisí. Je to zadarmo. My závisláci jen tak neodpadneme... a rozhodně ani nepolevíme. Za každou novou duši, která se pokusí vklínit mezi zaběhnutá tipérská jména navíc budeme moc rádi. Tož ať máte šťastnou ruku a neklame vás kalkulátor.

P.S.: Tradiční upozornění na závěr. Týdenní tipovačka se sice uzavírá až ve čtvrtek, ovšem už za pár hodin, tedy dnes o půlnoci, končí lednové kolo z „dlouhodobé“.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace