Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Díky za Tipovačku


ikona
imf
 

V Americe měli Díkuvzdání a tak měla řada z nás nahnáno z pětidenního tipování. Někteří dokonce natolik, že tipovat zapomněli. :) Hříchy jsou odpuštěny alespoň částečně tím, že katastrofické předpovědi se nenaplnily a první desítka líznula bez problému osmdesátiprocentní hranici. Austrálie na pátém místě ovšem měla na mále a musela odhánět zvířata z Madagaskaru. Napínavé to bylo až do samotného konce. Uprostřed velké párty s krocanem se nejlépe zorientovala Reese Witherspoon, ale my tu nejsme proto, abychom adorovali americké celebrity. Vystačíme si s českými. Takže prosím velký potlesk pro Luca44. Špičkovým výsledkem přeskočil Psemu, ale první místo celkově musel nechat osobě, která po zlaté medaili sahala už několik týdnů. Vytrvalým úsilím se qualkalim konečně dočkal a může nasadit žluté tričko vedoucího pelotonu. Do konce ovšem zbývají ještě čtyři kola a pohyby v Top Tenu si rozebereme podrobně v dalších odstavcích. 

Z třiapadesáti platných hlasů (nad padesát je to pořád ještě velmi statečná účast, snad to vydrží) odhadnul Čtvery Vánoce nejlépe uživatel b1aster (99,3). Slábnoucí návštěvnost megahitu Stmívání slušně trefil snad tucet hráčů, ale s bezkonkurenčně nejblíž byl Popluh (99,5). Killerzelí bodoval s poměrně nevyzpytatelným Boltem (obří nárůst o desítky procent) a Bondovi naštěstí důvěřoval vaflik. Trefil se na 90,9%, ale v Tipovačce skončil beznadějně poslední, protože trefil jen tři z pěti filmů (přičemž rozumně se trefil právě jenom u Bonda). Zvýraznit si ale rozhodně zaslouží.

Spoustě lidí chyběla spousta filmů, takže se někteří ocitli kvůli riskování ve spodních částech žebříčku. Tady začíná příběh vynechavšího Psemy a chybujícího Civala. Zatímco ten první vynecháním kola přišel o dvě velmi cenné pozice (nyní bude muset útočit zpátky na čelo až z bronzové příčky), druhý mizerným tipem a 38. pozicí v rámci kola prohučel ze sedmého místa až na patnácté. Z toho samozřejmě profitoval zbytek nedočkavců, kteří už nějaký ten pátek pod hranicí desítky vyhlíželi svoji šanci. A dočkali se. Protože to slušně pokazil i dashiva (v kole 32., pokles o sedm pozic) a Rastr (dvacátý, pokles o dvě pozice... oba se tedy ocitli mimo Top Ten), mohl se radovat např. Revan (ze šestnáctky na desítku) nebo cabal (vynikající třetí místo ho katapultovalo z jedenáctky na sedmičku). S trochou nadsázky se dá říct, že Díkuvzdání vyrobilo spoustu rozesmátých tváří, ale tahle masivní škatulata jsou víceméně kosmetická. Minimální rozdíly v rámci Top 20 pořád zůstávají a příště může být všechno při starém. Novopečení majitelé si svá parkovací místa budou muset zatraceně dobře hlídat. A bude velmi zajímavé sledovat sedm statečných úplně nahoře. Jde tam o desetinky a věčnou slávu. Můžete sice tvrdit, že jakmile skončí sezóna, všichni se začnou soustředit na nové výzvy a další kola, ale kdo by si dnes nepamatoval liuka. V rámci téhle nostalgie se teď vrátíme o šest měsíců zpátky:

Tipovačka koncem května:

1. The Joker (teď 4.)
2. Maroslav (teď nehraje)
3. Newmy (teď nehraje)
4. liuk (teď 45.)
5. Charlotte (teď 22.)
6. cabal (teď 7.)
7. Cival (teď 15.)

Tipovačka teď:

1. qualkalim (tehdy 35.)
2. Luc44 (tehdy 12.)
3. Psema (tehdy 62.)
4. The Joker (tehdy 1.)
5. wrestling (tehdy 54.)
6. Silence (tehdy 16.)
7. cabal (tehdy 6.)

Obrázek si jistě uděláte sami. Velký klobouk dolů těm, kteří jsou v obou žebříčcích. Tomu se říká stabilní forma. Samozřejmě kdokoliv je alespoň v jednom žebříčku je borec. Tak to zkuste taky, uvidíte, že sem tam oprášíme kroniky a vaše jméno zase vyplave na povrch. Ale když už jsme u těch sumarizací, v minulých dnech se vyhlašovalo i listopadové kolo dlouhodobé tipovačky. Vyhrál ho přesvědčivě cabal s téměř osmdesátiprocentní úspěšností, což je na dlouhodobou tipovačku velmi pěkné. Alespoň podle mě, ale já nikdy neměl na vytrvalostní běhy talent, takže mi víc vyhovují jednokolové sprinty. Bez výmluv ovšem musíme pochválit, že se tu někteří blýskli i stoprocentními tipy (nečekaně cabal, ale i Jack Harer - oba u Austrálie). Však už si to prošmejdíte sami, je na čase věnovat se tomu, kdo stojí před finálním čtvrtým kolem na stupních vítězů. Je to... pořád... The Joker! Vynikajícím třetím místem si udržel solidní náskok a i když v rámci kola stříbrný Mariano skákal přes hory doly (o čtyři místa), pořád ještě mu na klauna pár procent chybí.

Největšími skokany v rámci Top Tenu jsou čtvrtý Revan (o dvanáct), devátý mihhi (též o dvanáct) a desátý Azirafal (o třináct míst). Hopsalo se ostatně všude možně... dvě stathamovské ikonky (cabal a Spooner) šly nahoru o víc než dvacet příček. Takže si radši zkontrolujte sami sebe, jestli vás ostatní nevyšoupli z hrací plochy. Většina šipek sice tentokrát míří nahoru, ale tak nějak asi tušíte, že dlouhodobá Tipovačka je především o nervech a nevyzpytatelných hollywoodských stezkách. Snad za mořem nebudou o Vánocích moc bláznit a my se dostaneme na solidní čísla. A pozice. Moje devětatřicítka se mi vůbec nechce líbit.

Jestli se vám vaše situace taky nelíbí, přestaňte si zoufat a vrhněte se do dalšího kola. Pořád je co zachraňovat a vylepšovat. A nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůř. Tou největší blbinou je ovšem neúčast. Podívejte na vaflika, byl poslední a přesto se o něm píše. V dobrém. Tak mrskejte cifry. To by bylo, abyste něco netrefili.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace