Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsová hrůza z Itálie


ikona
Mr. Hlad
comicsdylan dog
 

 Comicsové adaptace v podstatě nahradily klasické akční filmy a pár posledních kousků z tohoto subžánru dokázalo, že je na čase začít brát maskované hrdiny i trochu seriózněji než jen jako zábavu pro děti. Problém je ale v tom, že ti nejlepší jsou už rozebraní a musí se sahat po druhé lize. A s druholigovými postavami přicházejí i druholigoví tvůrci. Přitom nejen USA je země comicsu zaslíbená a hodně zajímavé věci se dají najít i v Evropě. A Kevin Munroe jednu takovou našel. Jeho objev se jmenuje Dylan Dog a při troše štěstí jste na něj mohli narazit i v comicsově zaostalých Čechách. Tenhle borec se narodil v zemi dříve hororu zaslíbené – v Itálii Hlavní hrdina je detektiv, který nesleduje nevěrné manželky, ale namísto toho jde po krku upírům, šíleným vědcům, vlkodlakům, nemrtvým a podobné verbeži, která v noci kazí zážitky milencům v parcích.

Atmosférou by se comics dal přirovnat ke klasickým italským hororům a má v sobě i kapku toho surrealismu, rozhodně je to však poměrně dost zajímavé a dospělé čtení. O filmové adaptaci už se nějaký ten měsíc mluví, ale dosud nebyly peníze. To se však nedávno změnilo a Kevin Munroe, režisér nedávných kreslených Želv Ninja, potvrdil, že v lednu se v New Orleans může začít natáčet. V hlavní roli frajera, který je tak trošku evropským Johnem Constantinem, se objeví supermanovský Brandon Routh, což je dle mého názoru poměrně zajímavá volba. Munroe si u svého hraného debutu navíc evidentně věří a rád by z Dylan Doga udělal trilogii. Comics má své fanoušky i za mořem, avšak pořád jde o poměrně málo známou záležitost a v současné konkurenci to tenhle paranormální detektiv může mít hodně složité. Ale drsný comics pro odrostlejší publikum by se určitě neztratil. A co vy? Máte nějaké jiné evropské favority?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace