Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prasák Pinocchio míří do kin


ikona
Mr. Hlad
guillermo del toro
 

 Guillermo del Toro má práce nad hlavu, ale to, že jeho Faunův labyrint uspěl na Oscarech a že se mu podařilo dostat svoje jméno na smlouvu o natáčení Hobita, mu v Hollywoodu otevřelo spoustu dveří. Prakticky každý měsíc se objeví další film, který by tenhle aktivní Mexičan měl točit. Potichu se mluví o třetím Hellboyovi, ve hře je adaptace Frankensteina, nějaká ta fantasy detektivka, filmová verze At the Mountains of Madness od H. P. Lovecrafta nebo legendární Tarzan. Je jasné, že většiny těchto filmů se nedočkáme a když už, tak rozhodně ne v nejbližších letech. To však del Torovi nezabránilo v tom, aby oznámil další novinku, kterou bude adaptace příběhů dřevěného chlapce jménem Pinocchio. Děti by se ale těšit neměly.

Natáčet se totiž nebude podle předlohy Carla Collodiho, ale velmi odlišné a dospělejší verze spisovatele Grise Grimlyho. Ten si založil kariéru na tom, že bere klasické dětské knížky a dělá z nich něco, díky čemuž by čtenáři do deseti let nemohli týden usnout. Už je název jednoho z jeho děl mluví za sebe – Santa Claws. Grimlyho Pinocchio je drsný a temný příběh, v němž se z putování dřevěné loutky stane čistokrevný horor s lehce úchylným přesahem a náznaky nekrofilie. Je jasné, že současný filmový svět ještě není připraven na to, aby v něčem podobném hrál Shia LaBeouf, takže dojde na loutky a kdo viděl začátek druhého Hellboye, ten ví, že del Toro s nimi umí hodně zajímavé věci. U Pinocchia se navíc spojí s The Jim Henson Company, což je absolutní špička v oboru. Tvůrci Temného krystalu nebo Sezamové ulice ale budou mít hodně práce, protože teprve teď se začíná pracovat na scénáři a del Toro se nechal slyšet, že i kdyby se začalo natáčet zítra, dříve jak za tři roky film neuvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace