Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Animovaní adepti na Oscara


ikona
Mr. Hlad
oscarpixar
 

 Jedenaosmdesáté předávání Oscarů proběhne sice až dvacátého druhého února 2009 a nominace se dozvíme přesně o měsíc dříve, ale akademie už teď má co dělat. Brzy se do kin dostane Luhrmanův nejnovější opus Austrálie, v prosinci to bude životopisný Milk Guse Van Santa, dále The Reader s Kate Winslet, Nouzový východ Sama Mendese, ambiciózní scifi Den, kdy se zastavila Země, Will Smith prožije svých Sedm životů, Tom Cruise se pokusí zabít Adolfa Hitlera ve Valkýře a pár dalších žadatelů o nejprestižnější filmovou cenu se určitě ještě dostaví. Zkrátka fofr. Než si ale většina filmů odbude svou premiéru, budou se akademici zabývat především animáky. Vybírat se bude konkrétně ze čtrnácti filmů, z nichž některé ještě musí mít premiéru v Los Angeles (což je pro nominaci podmínka) a některé jsou už teď viditelně do počtu. Seznam filmů pokukujících po animovaném Oscarovi je zde:

Bolt – pes pro každý případ
Delgo
Horton
Lovci draků
Fly Me to the Moon
Igor
Kung Fu Panda
Madagascar 2: Útěk do Afriky
$9.99
The Sky Crawlers
Sword of the Stranger
Příběh o Zoufálkovi
Vall-I
Valčík s Bašírem


Výběr je to slušný, ale otázka je jednoduchá – kdo se přidá k pípajícímu robotovi? Pixar má místo mezi nominacemi prakticky jisté, ale vedle něho by se mohla objevit Kung Fu Panda, která byla nejen animovaná, ale i zábavná, hodně se čeká i od filmu Bolt – pes pro každý případ a akademie ráda dává najevo, že jí nejde jen o technickou kvalitu díla a že se nebojí experimentů, takže by se nakonec na Oscary mohli podívat i tvůrci Valčíku s Bašírem. Kozí příběh letos sice ostrouhá, ale národní smutek se kvůli tomu asi nevyhlásí. A co vy? Máte favorita?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace