Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Captain America má režiséra


ikona
Mr. Hlad
captain americacomics
 

I když letošní filmový rok patří po té comicsové stránce Christopheru Nolanovi a jeho Temnému rytíři, nemělo by se zapomínat ani na úspěch, který slavili u Marvelu. Iron Man vydělal hodně peněz a navíc to byl velmi příjemný film, druhý Hulk se také úplně neztratil a budoucnost comicsového vydavatelství, které se rozhodlo natáčet filmy podle svých vlastních předloh, vypadá poměrně optimisticky. J. Michael Straczynski právě dokončil scénář k Thorovi a jakmile Kenneth Branagh najde někoho, kdo má dva metry, dlouhé blonďaté vlasy a charisma severského boha, mohou se kamery spustit. Ledy ale hnuly i u dalšího comicsu. Do kina má zase o kousek blíže Captain America.

Captain America vznikl v roce 1941 a tehdy se jmenoval ještě Steve Rogers. Byl to voják, kterého však v armádě nechtěli, protože jeho zdravotní stav nebyl úplně vyhovující. Naštěstí ho zlanařili do tajného projektu a udělali z něj hrdinu oblečeného do americké vlajky a nechali ho mlátit kolem sebe nezničitelným štítem. Na plátna by tento comicsový symbol USA měl přenést Joe Johnston. Do kin brzy dorazí jeho zajímavě vypadající Vlkodlak, ale třetí Jurský park nebo Ohnivý oceán jsou přinejlepším dobře odvedená práce a nic víc. Marvel se tentokrát zkrátka rozhodl neriskovat a angažoval režiséra, který své práci sice rozumí, ale do první ligy má ještě poměrně daleko, i když se podílel třeba i na Dobyvatelích ztracené archy nebo na Hvězdných válkách. Uvidíme, co budeme říkat po Vlkodlakovi. Každopádně volba režiséra není zdaleka tak zajímavá jako v případě Thora a Kennetha Branagha, respektive Jona Favreaua u Iron Mana. Johnston i Marvel budou mít hodně práce s tím, aby to, co fungovalo v comicsu, nepůsobilo v kině směšně. Captain America je konec konců o dost jiný než ostatní superhrdinové. Tak teď už jen sehnat herce a scénář a může se natáčet.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace