Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Madagaskar před komedianty


ikona
Cival
tržby
 

Zvířata jsou nejen chlupatá, ale i výdělečná. Když je narvete do animáku, a ten uspěje, máte na pár let vystaráno. Není totiž nic snazšího, než jim co tři roky vymyslet nové dobrodružství. Právě to postihlo i zvířecí čtverku z Madagaskaru. Pro někoho nudný kreslený průměr, pro jiného odzívaná sázka na jistotu... faktem ale je, že postavičky z Madagaskaru za těch několik měsíců od jedničky rozhodně z povědomí nezmizely. I proto bylo zřejmé, že pod padesát milionů DreamWorksácké želízko neklesne. Diváci ale nelenili a rozžhavili jej rovnou na 63 milionů dolarů! To je suma, která z Madagaskaru snadno vyrobí dvousetmilionový hit a do dvou až tří let přinese třetí díl. Sice znovu ušitý z neoriginálních tkanin, znovu více či méně sterilní, ale asi rozhodně ne urážející. Sukces druhého Madagaskaru by každopádně měl namotivovat producenty k výrobě spin-offu s tučňáky, protože ti byli po mém soudu ve dvojce trestuhodně nevyužiti.

Hranatá zvířátka vydělala majlant, ještě víc potlesku si však zaslouží eRková komedie Role Models. Přisprostlá řachanda o dvou zevlácích, co mají za úkol pomáhat s výchovou dětí, spojila hvězdy nižší svítivosti. Seann William Scott si v posledních měsících připisoval jen propadáky, Paul Rudd pak patří k méně populárním postavám z tzv. Apatow-crew. Producenti k nim přihodili Christophera „McLovina“ Mintz-Plasseho a stvořili tím nečekaně atraktivní kombinaci. Bezmála devatenáct milionů prorokoval „nepřístupné“ komedii asi málokdo, zvlášť když ta útočila z průměrného počtu 2792 kin, ovšem stalo se a Universal tím získal do svého portfolia velmi nečekaný hit. Role Models se budou tlačit až k šedesáti milionům (mají výborné divácké ohlasy i recenze) a na konci roku na ně určitě narazíme v nějakém pořadníku snímků s nejvyšším poměrem mezi tržbami a rozpočtem.

Bude v něm určitě i trojka Muzikálu ze střední, která spadla stylově na třetí pozici. Oproti minulému týdnu si pohoršila o 39%, stačilo to ale na devět mega a průběžných 75 milionů. Stovka se už blíží.

Brambory loupe Clint Eastwood, protože jeho Výměna ztratila jen čtvrtinu svých diváků a připisuje si dalších sedm milionů. O půl milionu míň urvala pátá komedie Zack and Miri Make a Porno od Kevina Smithe, přičemž i ona se mohla pochlubit překvapivě nízkými propady – jen o 35%. Diváci se zjevně dobře baví a šeptanda pomáhá.

Šestá až osmá pozice patří záhrobí. Nejvýš vylétli Soul Men, v nichž se připomínají nedávno zesnulí Bernie Mac a Isaac Hayes. Černošská hudební komedie ani s touhle nevyžádanou a dost smutnou „reklamou“ neuspěla a utržila jen pět a půl milionu. O milion míň pak připadlo Saw V na pozici číslo sedm, ještě o řád níž se pohybuje nezajímavý horor The Haunting of Molly Hartley.

Desítku uzavírají melodrama The Secret Life of Bees a podzimní stálice Oko dravce, která celosvětově nastřádala přes 160 milionů dolarů.

Za týden se do distribuce chystá jen jedna novinka, zato extrémně velká: Bondovka Quantum of Solace. Troufám si tvrdit, že sledování jejích tržeb bude o poznání méně zajímavé než pročítání rozvášněných diskuzí o kvalitě filmu samotného. Po úspěchu Casina Royale a nařvaných trailerech totiž Quantum pravděpodobně zlomí pár bondovských rekordů – a „pouze“ dobré recenze (průměrné hodnocení 6,5/10) na tom nic nezmění.

Kompletní výsledky tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace