Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mafiáni a opičáci strike back!


ikona
Mr. Hlad
comicsremakesam mendessequel
 

Některé věci by se zkrátka a jednoduše dělat neměly. Například natáčet zbytečná pokračování k uzavřeným a dobrým filmům a remakovat ty staré a špatné. Ten první příklad se týká chystané dvojky a trojky k Road to Perdition. Gangsterky, v níž Tom Hanks jako Michael Sullivan putuje spolu se svým synem po Americe, pokouší se zabít člověka zodpovědného za smrt jeho rodiny a zároveň urovnat vztahy s jediným potomkem. Druhý film Sama Mendese sice v kinech nevydělal tolik, kolik se čekalo, ale neúspěch to také nebyl. Autor comicsové předlohy Max Allan Collins teď dostal nabídku napsat a zrežírovat další dvě pokračování, v nichž by hlavním hrdinou byl už dospělý syn Michael Sullivan Jr., jenž chce po návratu z války vyrovnat staré účty s mafiánem Frankem Nittim (toho si zahrál Stanley Tucci). Collins už se psaním a režírováním překvapivě nějaké zkušenosti má, avšak jeho deset let staré horory asi nebudou přesně tím, co by fanoušky comicsu a filmu uklidnilo. Pokračování budou mít názvy Road to Purgatory a Road to Paradise.

Pokračování gangsterky by ještě šlo a jistá šance, že to celé dopadne dobře, existuje, avšak remake Dobytí planety opic může udělat radost jen milovníkům banánů. Jestliže se ho však někdy dočkáme, to je otázka. Rick Jaffa a Amanda Silver sice už mají scénář s pracovním názvem Genesis: Apes hotový, ale Foxové si nejsou úplně jisti, jestli se zrovna na tomhle chtějí podílet. Předělávka čtvrtého dílu série Planety opic by měla být o prvním inteligentním opičákovi Caesarovi, který nejen že si dokáže z hlavy vybírat blechy a škrábat se v zadku, ale umí i mluvit. Když je však nucen chránit svou matku před člověkem, náhodou ho zabije a následky všichni známe (lidé jsou lovná zvěř, opice jezdí na koních a Charleton Heston je naštvaný). Nová verze by měla však celou mytologii Planety opic ignorovat a soustředit se jen na opičáka, který tu bude v podstatě geneticky vyšlechtěný. Takže vlastně půjde o úplně jiný film, který se chce svést jen na popularitě předlohy, která stejně stála za houby. Máme tohle za potřebí?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace