Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přes mojí kybermrtvolu!


ikona
imf
blade runnersequel
 

Některá pokračování chcete hned (Dostaňte agenta Smarta... ještě jednou!), některá naopak nikdy. Jako by nestačila vyrážka z toho, že Coppolův Drákula bude mít pokračování (s Janem De Bontem jako producentem a možná i režisérem), teď se ukázalo, že scenáristé Oka dravce v uplynulých letech "nanečisto" pracovali na námětu druhého Blade Runnera. Stejně jako v případě Vyvoleného bychom chtěli říct, že o takových věcech se prostě nemluví. Mr. Hlad by to tedy chtěl říct jinak, ale tahle novinka nemá hvězdičku, takže se omezíme na politicky korektní hlášku (viz nadpis).

Travis Wright je evidentně fanboy a snažil se ve svém vzkazu fanouškům (na serveru Slashfilm) vysvětlit, že jeho zmínka na tiskovce Oka dravce byla jen nostalgickou vzpomínkou na období experimentování se svěřeným tématem. Zajímalo ho, jak děj Blade Runnera pokračuje, co se teď stane se všemi replikanty - s Rachel, s Deckardem. Jak vypadají ostatní planety (světy), o kterých se ve filmu mluví a... prostě by to chtěl všechno prozkoumat. Osobně nejsem zas takový fanoušek Blade Runnera, ale i přes moje nadšení z Oka dravce uznávám, že scénář Shiovy nové pecky je dokonalým výplachem, takže představa, že by druhého Blade Runnera psal někdo z podobné ligy je docela zneklidňující. Tím spíš, že se Ridley Scott hodně snažil, aby to napotřetí nebo napočtvrté konečně Final Cutem usadil na to správné místo. Většina fanoušků sice už vůbec neví, jak film končí a kdo je kdo, ale kultovní omítku už filmu nikdo nevezme. 

Někde tam venku je ovšem producent, který by na ní chtěl načmárat sprosté obrázky. Doufejme, že je to celé jen fáma, určená ke strašení malých geeků a fanoušků Harrisona Forda. Špinavých urban sci-fi fláků není nikdy dost, ale číslovky ať raději nechají autoři v šuplíku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace