Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lucas v ráž(d)i


ikona
imf
george lucasindiana jones
 

Aneb když se dožijete vysokého věku a bankovního účtu, může se vám stát, že se z pozice oslavovaného milionáře dostanete třeba do zaměřovače pomateného metače shnilých vajíček. A jak tak George Lucase pozoruji, ta pomatenost ani není podmínkou. Raději pomlčím o Klonových válkách (nezapomínejte, že to byl jen úvod k seriálu... to nejhorší nás dost možná teprve čeká) a půjdu rovnou tam, kam mě klobouk zavane. Averze ke světelným mečům se u mě začala projevovat zhruba v půlce nové trilogie. Bude to s Indym podobné?

Ano, to o čem se spekulovalo od ohlášení čtyřky se pomalu, ale lucasovsky jistě stává skutečností. Indy pětka je na cestě. Zatímco sequel původní trojice filmů čekal na první klapku bezmála dvacet let, bržděn dohady tří sudiček a jakousi posvátnou zdrženlivostí, pětka se na svět dere s nedočkavostí přímo nevídanou. Harrison Ford ji chce točit, George Lucas už črtá první nápady a Spielberg? Ten stejně možná tentokrát nebude mít čas. Důležité je, že Křišťálová lebka vydělala. Celosvětových 770 milionů dolarů a další balík, co přinesou DVD, Blu-ray a nejrůznější reedice, to už je pádný důvod k tomu, abyste nevypínali motor. Lucas stihnul skartovat nápad s animákem (na ten bude dost času potom a můžete se vsadit, že jeho pilot uvidíme v kinech) a nový snímek se dost možná bude pořád ještě věnovat hlavně Fordovi. Dokud se ještě hýbe a v ILM ho mají kompletně naskenovaného. 

Celé je to samozřejmě nutno brát s rezervou, ostatně po siláckých řečičkách tu pořád nikde nevidíme pátého Ramba nebo Smrtonosnou past. Lucas je na druhou stranu tvrdohlavý a disponuje tolika penězi, že se nikoho nemusí doprošovat, jestli může nebo nemůže dalšího Jonese natočit. Jediným člověkem s dostatkem soudnosti by tak mohl být Steven Spielberg, který má beztak zabookováno až do sezóny 2011. Mám ale pocit, že tahle drobnost Lucase nezastaví. Pokud tedy Steven nemá ve smlouvě nějakou neprůstřelnou klauzuli. Málokdy držím palce hollywoodským právníkům, ale v tomhle případě udělám výjimku. 

Kam by podle vás měla série směřovat? Rodinné pokračování "Trampoty Henryho a Marion", spin-off se Shiou nebo animovaný prequel, jenž vyplní mezery mezi jednotlivými díly?   

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (46)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace