Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemeckis míří do oblak


ikona
Mr. Hlad
robert zemeckis
 

Robert Zemeckis je momentálně v dost složité situaci. Režisér Forresta Gumpa se sice nesmazatelně zapsal do filmové historie a jeho příběh o americkém Járovi Cimrmanovi je klasika, která přežije nás všechny, avšak jeho filmové experimentování mu už nadělalo nejednu vrásku. Polární expres a Beowulf sice byly co se týče technologií obrovským skokem dopředu, ale vize, že digitální herci nahradí přeplácené celebrity, vzala velmi brzy za své. Beowulf navíc nebyl zdaleka takový hit, jak se čekalo a Zemeckis má teď v ruce potenciální zázrak, o který však dost možná nikdo moc nestojí. Uvidíme, jak se mu zadaří příští rok s rodinnou pohádkou A Christmas Carol, ale je dost dobře možné, že budoucnost ukáže, že technologie použitou ve zmíněných filmech byly jen další slepou uličkou.

Zemeckis si to ale nemyslí a už teď chystá další novinku, ve které budou herci animovaní a jejich obličeje budou mít ten podivný mrtvolný výraz, který v kinech děsí malé děti. Novinka by se měla jmenovat Airman a na místo režiséra byl dosazen Zemeckisův častý spolupracovník Gil Keanan. Ten před dvěma lety překvapil velmi zábavným animákem V tom domě straší! a ještě letos by se v kinech měl objevit jeho hraný a hodně zajímavě vypadající debut City of Ember. Chystaný Airman by měl být příběhem mladíka Conora Broekharta, jehož rodina má hodně blízko k té královské, avšak po smrti vládce a několika letech prožitých ve vězení si ani on sám není jistý, jestli stojí za to bojovat s nepřáteli a snažit se osvobodit zemi od tyranů. Z názvu je jasné, že film se bude odehrávat především ve vzduchu a velkou roli by v něm měly mít horkovzdušné balóny a všelijaká létající zařízení. Autorem knižní předlohy je Eoin Colfer a pokud se Zemeckis s Keananem nebudou držet při zemi, mohlo by jít o skutečně hodně zajímavou podívanou. Konec konců souboj s drakem v Beowulfovi naznačil, že Zemeckisovi počítače tyhle věci zvládnou docela obstojně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace