Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O Coeny stoupá zájem...


ikona
Cival
tržby
 

Mizerné září? Letos si to Hollywood ani nestihne uvědomit. Do kin studia vyslala čtyři slabší novinky, všechny ale v kinech uspěly – minimálně ve vztahu ke svým rozpočtům a (to hlavně) k očekáváním. Na optimistické bilanci nejvíc profitují bratři Coenové, jejichž Po přečtení spalte potvrdilo pověst tzv. „sleeper hitu“, tedy filmu, od něhož nikdo nic nečeká, a on se přesto dokáže prosadit. Žádná Coenovka nedokázala otevřít za 19 milionů dolarů... Coeni plně zpeněžili své čerstvé oscarové renomé a můžou podruhé v krátké době získat svůj další „nejvýdělečnější“ film. Zlaté sošky k téhle visačce protlačili kriminálku Tahle země není pro starý, která zakotvila na 74 milionech. Uvidíme, jak se nakonec povede šílené komedii s Clooneym, Pittem nebo Malkovichem.

Druhé místo tak překvapivý pohled nenabízí. Na slaboduché slaďáky od Tylera Perryho se jednoduše chodí, černošské publikum si jeho novinku Family That Preys našlo i ve skromných dvou tisícovkách kin -  stačilo to na 18 milionů. Perryho film se pravděpodobně zaplatí už po prvním týdnu, další fláky proto budou následovat.

I bronz patří novince, tentokrát šestnáctimilionovému policejnímu fláku Righteous Kill, v němž Jon Avnet spojil Roberta De Nira s Al Pacinem. Filmoví fanoušci slintají, peněženky ale zůstávají v klidu. Righteous Kill bylo nasazeno do tří tisícovek kin, thriller natočený za šedesát milionů se v nich přesto nemůže zaplatit – a to se řadí mezi ty úspěšnější projekty obou oscarových staříků (Pacino posledních pět let paběrkuje, De Niro v poslední dekádě vydělává víceméně jen v komediích typu Fotr je lotr, o důchodce holt není zájem). Mnohem důležitější informací by pro vás každopádně měla být převaha záporných recenzí na RottenTomatoes - znalci Avnetovy filmografie ji předpovídali už po první upoutávce. :-)

Poslední úspěšnou novinkou týdne se staly Ženy. Čtvrté místo a deset milionů musí i potěšit i jejich producenty, nízkorozpočtové konverzačky tohoto typu totiž častěji propadají, než že by si dokázaly na sebe vydělat. Babinec s šestnáctimilionovým rozpočtem ale uspěl, takže dalším ryze ženským filmům by nemělo nic stát v cestě. Jen dobře, alespoň bude nabídka pestrá...

Zbytek top desítky okupují staré známé fláky. Na pátém místě šokuje Domácí mazlíček, s propadem o 22% a jistotou, že svým autorům vydělá už v kině. Po dvou týdnech dokázal předskočit i Tropickou bouři, která na šesté pozici slaví sto milionů. Sedmý setrvává Temný rytíř, sešup z prvního místa na osmé pak potkal Cageův thriller Nebezpečný cíl. Poměr nákladů a tržeb je zatím 45:12 milionům, bratrům Pangovým se tak pravděpodobně uzavírá Hollywood hned co se otevřel. Inu, každý svého štěstí strůjcem... Desítku završuje zajímavý thriller Traitor a neúspěšná Rallye smrti.

Za týden nás čeká další nával novinek. Štěstí zkusí laciný animák Igor, režijní pokus Davida Koeppa Město duchů, romantická Kamarádova holka a thriller Lakeview Terrace, který osobně tipuji na největší slátaninu podzimu (ať žije Neil „Rituál“ LaBute). Ani bych se nedivil, kdyby Coeni udrželi zlatou i za týden.

Kompletní výsledky tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace