Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael Caine nepatří do šrotu!


ikona
imf
michael caine
 

To ostatně nikdo nikdy netvrdil. Málokterý fanoušek nových Batmanů nebo Potomků lidí ovšem ví, jak si Michael Caine vydělával na chleba v sedmdesátých letech. Dneska patří do elitní kategorie oscarových staříků - Jack Nicholson, Morgan Freeman, Clint Eastwood. Od prvních dvou čekáte mentorující důchodce, u toho třetího pořád ještě doufáte, že popadne bouchačku a vystřílí nějaký bar. Stará láska nerezaví. Kdo si ale dneska pamatuje, že Caine byl ve své době britskou reprezentací drsných týpků? Zahrál si původního Alfieho, stal se přímou konkurencí Jamese Bonda hned v několika filmech (jeho hrdina se jmenoval Harry Palmer), vedl tým v původním Italian Job a samozřejmě byl Jackem Carterem v původním Get Carter. Ano, většina jeho klasických filmů byla zremakována s novodobými drsňáky. V poslední době se mu ze všech starších a pokročilých hvězd daří snad nejvíc a tak se britská producentská klika (v čele s Matthew Vaughnem, režisérem Po krk v extázi) rozhodla mu dát šanci vrátit se ke svým ikonickým postavám. Ostatně Harryho Palmera si zahrál i v roce 1995 v takovém symbolickém návratu. Od té doby uplynulo třináct let, ale v hollywoodských produkcích je Caine čilý a energický. Britové ho teď chtějí zpátky. Zapomeňte na Harryho Palmera, zapomeňte na Harryho Pottera. Přichází Harry Brown.

Zápletka připomíná ze všeho nejvíc Přání zabít. Harry je vysloužilý voják, který žije v britském zapadákově s rodinou a jediné co ho zlobí jsou teenageři za oknem. Nosí nože, dělají bugr a chybí jim peníze na chlast. A tak se je snaží z někoho vymámit. Po dobrém i po zlém. Zbytek si jistě umíte domyslet. Režírovat by měl Daniel Barber, což je sice úplný zelenáč, ale už má za sebou oscarovou nominaci za loňský hraný kraťas podle povídky Elmorea Leonarda (Jackie Brown, 3:10 Vlak do Yumy). Caine mimochodem ve svých pětasedmdesáti překoná rekord Charlieho Bronsona, který podobně naštvaného anděla pomsty hrál ve svých třiasedmdesáti. Ale jak ho tak vidím v Temném rytířovi, myslím, že když bude kriminálníky přejíždět Jaguárem a pak je dorážet Waltherem PPK, nijak se při tom nezadýchá. Nezbývá než si počkat. Třeba se nakonec bude divit i Daniel Craig.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace